«Ens fa por que un cop acabat el confinament hi hagi un abandonament important de gossos»

La protectora Seproan, amb una trentena de gossos i la mateixa quantitat de gats, no ha tramitat cap adopció i només acull els animals trobats a Sallent durant la crisi sanitària

Gossos passejant pel pati interior de la protectora de Sallent
Gossos passejant pel pati interior de la protectora de Sallent | Seproan
30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:51h
Durant el període de confinament, la protectora de Sallent, Seproan, ha recollit només 3 gossos i 3 gats del carrer, únicament donant servei al poble i sense fer-se càrrec d'animals d'altres poblacions "per falta d'espai i de voluntaris ja que durant el confinament no es podien fer adopcions", explica Marc Junyent, president de la protectora.

De fet, a banda de la prohibició, també hi existia el temor que la gent adoptés per tenir una excusa per sortir al carrer a passejar el gos. En aquest sentit, Junyent assegura que "ens fa por que un cop acabat el confinament hi hagi un abandonament important de gossos", tot i que no vol ser pessimista, "ja veurem com va".

Seproan acull una trentena de gossos i una trentena, també, de gats. Durant el confinament, dos dels sis voluntaris que habitualment col·laboren amb les protectora han seguit visitant-la a diari. A banda de donar-los menjar "un cop al matí i un cop a la tarda fem que els gossos voltin pel pati interior", ja que amb només dues persones no els poden treure a passejar pels voltants.

Durant aquest període tampoc no s'han gestionat adopcions i s'ha limitat la recollida d'animals al que era mínimament indispensable: únicament els que s'han trobat a Sallent. "Per falta d'espai i de voluntaris" s'ha donat només cobertura de proximitat.