L'Ajuntament de Navarcles compra mascaretes per a infants i adolescents de 3 a 13 anys

També proporcionarà pantalles protectores als comerços

Es repartiran mascaretes als comerços
Es repartiran mascaretes als comerços | AjNvc
Redacció
28 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:04h
L'Ajuntament de Navarcles ha comprat mascaretes per a tots els infants i adolescents d'entre 3 i 13 anys (ambdues edats incloses). Actualment encara no han arribat al municipi, però tan bon punt arribin s'informarà sobre com les podeu adquirir. Són mascaretes reutilitzables i que tenen el certificat dels controls de qualitat adequats. D'aquesta manera, el consistori vol assegurar que la sortida dels infants es fa sota la màxima seguretat per evitar el contagi del coronavirus. 

Per altra banda, s'informa que els diferents comerços que actualment estan oberts se'ls hi proporcionarà pantalles protectores per tal de poder desenvolupar la seva activitat amb la màxima normalitat i seguretat possible. Tot això ha estat gràcies a un grup de voluntaris del municipi que durant un temps ha estat confeccionant aquestes pantalles per als diferents establiments.

El consistori vol anunciar també que a partir d'aquest divendres 1 de maig tornarà el mercat municipal del carrer Pau Claris. Només hi haurà parades de productes d'alimentació (formatges,olives,pollastres a l'ast...).

Cal recordar que la sortida a l'exterior només la poden fer els infants i adolescents de 0 a 13 anys, que hauran d'anar acompanyats en tot moment d'un adult responsable (màxim un adult per a tres infants). La sortida haurà de ser d'un màxim d'una hora i dins l'horari establert de les 9h a les 21h. El radi màxim permès serà d'1km i es permet utilitzar els espais públic, naturals i zones verdes, però en cap cas l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure. Finalment, s'haurà de mantenir la distància mínima de seguretat de dos metres amb altres persones. 

Des de l'Ajuntament es vol fer una crida a la responsabilitat i al civisme. A causa de les imatges presenciades del primer dia de desconfinament per a infants i adolescents on es veien aglomeracions massives en espais públics a diferents punts del país. Es prega que es compleixi al màxim la nova normativa i amb el rigor necessari per a poder afrontar amb eficàcia aquesta pandèmia per la Covid-19.