El Bages és un clam obre una segona convocatòria de #CompartimMontserrat

Ja ha sortit publicat el vídeo amb les més de 1.100 fotografies que s'han recollit en la primera convocatòria

Montserrat des del terrat de Cal Jorba
Montserrat des del terrat de Cal Jorba | El Bages és un clam
Redacció
27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:23h

Des de dijous fins dissabte es van rebre més de 1.100 fotografies fetes des de casa amb el fons del massís de Montserrat. L'èxit de la convocatòria ha fet que aquest dilluns, que s'ha fet públic el primer vídeo-recull de l'acció fotogràfica #CompartimMontserrat, es convoqui una segona edició de la iniciativa, que es clourà divendres amb la presentació del segon vídeo-recull.

El termini per rebre noves fotografies per aquesta 2a Edició s'acabarà el dimecres 29 d'abril a les 9 del vespre, per la qual cosa es compta d'entrada amb les fotografies que prop de 100 persones han continuat enviant aquest diumenge i que no s'han pogut incloure en el vídeo que avui dilluns, ja ha estat penjat a les xarxes socials.

Per a l'elaboració d'aquest vídeo, de 6 minuts de durada, Jaume Ferrer, tècnic de so del teatre Kursaal, ha comptat amb mes de 1.100 fotografies enviades per 347 persones des de diferents poblacions del Bages. A part de les enviades des de Manresa se n'han rebut moltes des de Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar, segurament per la proximitat de la muntanya a les seves poblacions. També se n'han rebut des de Sant Vicenç de Castellet, El Pont de Vilomara i Rocafort, Castellgalí, Santpedor, Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador, Cabrianes, Sallent, Navarcles... I algunes de fora del Bages: Olesa de Montserrat, Collbató o El Bruc. El vídeo es podrà veure també aquest dilluns a les 22 h per Canal Taronja.

El vídeo obre amb una felicitació a totes les Montserrats, Monts, Muntses... en el dia del seu sant. Amb la cançó de fons "Tanca els ulls" del grup Txarango, es van veient les diferents fotografies, més de 350, que tenen en comú la muntanya de Montserrat de fons. El vídeo s'acaba amb un agraïment a tots els participants amb un llistat dels noms. 

Curiositats

La proposta de #CompartimMontserrat era que les fotografies fossin fetes des de casa aquests dies de confinament. Les ganes de participar ha fet que algunes persones, que potser no veuen Montserrat des de casa, hagin enviat fotografies que tenien fetes amb anterioritat i que no s'han inclòs en el vídeo.

Com a curiositat, un jove va enviar una fotografia del seu braç on porta un tatuatge 
amb la silueta de les muntanyes. Una altra de curiosa és la feta des de la finestra del tren dels catalans en el moment de tenir Montserrat de fons. 

2a Convocatòria de #CompartimMontserrat

Per participar en la 2a convocatòria es poden enviar les fotografies al correu [email protected] fins el dimecres 29 a les 9 del vespre. 

Les fotografies han de ser fetes des de casa durant els dies de confinament. Amb tot el material rebut se'n farà l'edició d'un segon vídeo que divendres, 1 de maig, dia de la mare, es penjarà a les xarxes socials i el dilluns 4 de maig s'emetrà per Canal Taronja.

Com amb els altres accions promogudes fins ara per l'agrupació d'entitats sota el nom d'El Bages és un clam es pretén fomentar la participació, col·laborar a fer més suportable el confinament i fomentar el sentiment de pertànyer a una mateixa comunitat, El Bages.

Des d'El Bages és un clam s'està obert a rebre noves propostes a realitzar mentre duri el confinament. No es descarta fer alguna nova acció que tingui també l'objectiu fotogràfic.