Reciclatge

«La deixalleria mòbil va a l'escola» es transforma en «La deixalleria mòbil ve a casa»

Malgrat el confinament, el consorci continua oferint propostes pedagògiques a les escoles a partir d'eines virtuals

per Redacció , 27 d'abril de 2020 a les 17:47 |
Una nena interactua amb «La deixalleria mòbil ve a casa» | CBGR
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa d'activitats d'educació ambiental La deixalleria mòbil va a l'escola s'ha vist afectat per la crisi sanitària del Covid-19 i s'ha hagut de suspendre. Però l'equip del projecte, format per personal del Consorci del Bages i responsables de la deixalleria mòbil, han aprofitat el confinament per engegar el programa La deixalleria mòbil ve a casa, que ofereix activitat virtuals a les escoles.

L'objectiu és que el nou programa d'activitats sigui el més transversal possible i uneixi l'educació ambiental amb altres àmbits curriculars com el de coneixement del medi, lingüístic, educació en valors, digital, artístic, etc. Per a educació infantil i cicle inicial, s'ha creat un portal d'activitats que inclou des de puzles, fins a Memory o jocs per aprendre on va cada residu. Per a cicle mitjà, s'ha fet una proposta d'endevinalles relacionades amb residus i també se'ls demana que ells inventin noves endevinalles. I per a l'alumnat de cicle superior, es proposa un experiment.


De moment, aquests recursos pedagògics només s'han fet arribar a les escoles que havien de participar a les activitats de la deixalleria mòbil durant aquestes setmanes, però, un cop passada la prova pilot, es preveu poder-los fer arribar a totes les escoles de l'àmbit consorciat (Bages i una part del Moianès). L'equip està preparant noves propostes educatives per ampliar el programa.

 

Participació