El presumpte homicida del Pont de Vilomara continua ingressat a Sant Joan de Déu

Els Mossos d'Esquadra han perllongat la seva detenció a l'espera que es recuperi de les ferides d'arma blanca per posar-lo a disposició judicial

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
26 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:06h
L'home de 52 anys que va ser detingut el passat dijous a la nit per la mort violenta amb arma blanca d'una dona de 63 anys en una casa de la urbanització River Park del Pont de Vilomara continua ingressat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa tres dies després del seu ingrés. Durant els fets de dijous, l'home va rebre també alguna ganivetada i va ser ingressat a l'hospital, malgrat que la investigació de la policia catalana no ha transcendit i, per tant, no es coneixen ni les circumstàncies d'aquestes ferides ni la seva gravetat.

Segons han confirmat a NacióManresa fonts policials, els Mossos d'Esquadra han hagut de perllongar el temps de detenció més enllà de les 72 hores que estableix la llei degut a l'hospitalització del presumpte homicida. L'home es troba en una habitació hospitalària vigilada i serà posat a disposició judicial de seguida que rebi l'alta mèdica.

Tal i com va avançar el diari, el passat dijous, 23 d'abril, a les 10 del vespre, els Mossos d'Esquadra van atendre la trucada d'un home del Pont de Vilatorrada que indicava que el seu veí es trobava ferit. Quan els agents van arribar al domicili, una casa molt poc cuidada a la urbanització River Park, van trobar-se l'home amb ferides d'arma blanca i a l'interior de l'habitatge una dona a la qual el SEM va constatar la seva mort poc després, malgrat els intents dels agents i dels sanitaris per fer-li reanimació cardiopulmonar.
 

Pati de la casa on s'ha produït l'homicidi, al Pont de Vilomara. Foto: Estefania Escolà


Segons van explicar els Mossos d'Esquadra al diari, les ferides que van patir tots dos van ser produïdes per arma blanca, i les de la dona van acabar essent mortals. La investigació treballa també amb la hipòtesi, gairebé segura, que no es tracta d'un crim de violència domèstica. L'home i la dona, que compartien domicili des de feia poc, no tenien una relació sentimental.

Els mossos van detenir l'home, de 52 anys, com a presumpte autor de la mort de la dona i el van traslladar a l'hospital Sant Joan de Déu per a la recuperació de les ferides que va patir. L'Ajuntament del Pont de Vilomara va decretar tres dies de dol oficial.