Els infants recuperen el control dels carrers de Manresa

Malgrat les normes, molts infants s'han ajuntat en grups nombrosos, molts pares han sortit plegats amb el seu infant i molts altres han sortit sense canalla

Infants en cotxet, en bicicleta o patinet al passeig Pere III de Manresa
Infants en cotxet, en bicicleta o patinet al passeig Pere III de Manresa | Pere Fontanals
26 d'abril del 2020
Actualitzat el 27 d'abril a les 11:17h
Després de 6 setmanes de confinament, els nens menors de 14 anys han pogut gaudir aquest diumenge el seu primer dia a peu de carrer. Els carrers de Manresa, però principalment les seves artèries principals, han bullit de tràfec, no sempre respectant la normativa, de famílies senceres passejant amunt i avall amb els infants muntats en bicicleta o en patí, i els més petits en cotxet o a collibé dels pares. Alguns altres duien pilota.

Malgrat la claredat de les mesures higièniques i de seguretat, s'han creat grups d'infants de diverses famílies que han jugat plegats, molts pares i mares han sortit plegats amb els seus infants i molts altres han aprofitat el moviment dels carrers per sortir sense canalla, obviant les directrius del confinament.

A partir d'aquest diumenge, els infants fins als 14 anys podran sortir una vegada al dia entre les 9 h del matí i les 21 h del vespre acompanyats sempre d'un adult. Els més petits de casa podran córrer, saltar i fer exercici mentre estiguin permanentment supervisats i sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa durant un màxim d'una hora al dia.
 

Una família amb infants camina per l'ombra del carrer del Born. Foto: Pere Fontanals


Les vies principals, com el passeig Pere III, la zona de les Bases o les principals ciutats de Manresa han estat els principals punts elegits per passejar. També els parcs oberts, com el de la Seu o del Cardener, han viscut un ressorgir de l'activitat. Acompanyar els fills també ha estat una oportunitat per als pares de caminar sense un objectiu contret, com quan han d'anar a la feina, a comprar o a la farmàcia.

Alguns no havien acabat d'entendre les instruccions i havien fet sortir la canalla sense cap complement. "Podien sortir amb bicicleta?", preguntaven. "Demà, doncs, amb bicicleta", deien quan algú els resolia el dubte.