L'Ajuntament de Manresa llança el vídeo «Tornarem si tu tornes» de suport al comerç local

L'Ajuntament anima tothom a compartir el vídeo i sobretot a fer costat als establiments de Manresa quan puguin reobrir portes

Redacció
25 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:10h
Vídeo de promoció del comerç local de Manresa
Vídeo de promoció del comerç local de Manresa | AjM

En aquests dies de confinament, més que mai l'Ajuntament de Manresa vol donar visibilitat al comerç de la ciutat i posar en valor la riquesa que aporta al territori, posant en valor també les persones que amb el seu esforç diari ofereixen a la ciutadania tots els productes i serveis necessaris. "Manresa és una capital comercial i de serveis, i això aporta valor econòmic i social a la ciutat i hem de treballar conjuntament per tal de preservar-lo i que en puguem continuar gaudint", afirma la regidora de comerç Núria Masgrau.

És per això que des de l'àrea de Promoció Econòmica de la ciutat, i d'acord amb les inquietuds recollides dels agents econòmics i associacions comercials del territori, l'Ajuntament de Manresa es proposa treballar conjuntament per donar la visibilitat que es mereix a tot aquest actiu humà, econòmic i social. Ho fa inicialment amb la campanya "Tornarem si tu tornes", en què fa una crida a donar suport al comerç de la ciutat un cop pugui reobrir portes.

El vídeo recorda els avantatges de donar suport al comerç local. Tal com recorda la regidora Núria Masgrau, "el comerç ens aporta molt més que beneficis econòmics. És un element clau de cohesió social del barri. Dóna vida als carrers, dinamitza la ciutat, crea oportunitats i ocupació, llum i color, i ens il•lusiona amb les seves propostes".

Com és sabut, a Manresa i arreu, el comerç s'ha vist obligat a tancar per la crisi sanitària provocada per la Covid19, i això ha servit per veure l'efecte que faria la ciutat sense aquestes botigues obertes. És per aquest motiu que, amb la campanya, l'Ajuntament vol emplaçar tota la població que se senti interpel·lada a pensar en el conjunt. "Som una xarxa interconnectada per molts filaments invisibles, i quan un es trenca, lentament la trencadissa és més gran. Per sortir d'aquesta situació hem de provocar l'efecte invers. Reforçar filaments. Generar noves complicitats entre nosaltres i en el desenvolupament de l'activitat econòmica, trobant la manera de treballar conjuntament per a reactivar-nos i refer-nos de la situació", explica la regidora de Comerç.

Amb la campanya, doncs, l'Ajuntament convida tothom a "tornar a casa". El comerç de la ciutat tornarà si tothom hi torna. De fet, tal com es recorda també al vídeo, en el moment actual molts ja estan en disposició d'oferir el seu servei mitjançant web o les diverses xarxes socials.

Igualment, es recorda que hi ha en marxa la plataforma web que el consistori ha treballat conjuntament amb la UBIC, on es fa difusió dels establiments que estan oberts o que fan repartiment a domicili mentre dura l'actual situació de confinament. Es tracta d'una plataforma informativa i oberta a tot el comerç de Manresa, de manera que els establiments que encara no hi constin s'hi poden registrar automàticament a través de la mateixa web.

La regidora Núria Masgrau afirma que "esperem que del confinament en ressorgim sans i amb compromís envers la nostra ciutat i les persones que hi vivim, i amb les complicitats humanes i econòmiques que ens permetran refer-nos en el sentit més ampli possible de la paraula. Hem actuat i continuem actuant per la crisi sanitària; actuem doncs també per la crisi econòmica, tot emplaçant-nos a consumir al nostre comerç local".