Política

Sant Joan de Vilatorrada celebrarà el primer ple telemàtic de la seva història el 14 de maig

Els tres grups de l'oposició demanen que s'hi debati un Pla de Xoc local per mitigar l'impacte social i econòmic de la Covid-19 amb la implicació de tots els agents del municipi

per Redacció , 23 d'abril de 2020 a les 23:06 |
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Joan de Vilatorrada | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha convocat un ple municipal extraordinari el pròxim dijous 14 de maig que se celebrarà, per primera vegada en la història del consistori i a causa de l'emergència actual, de forma telemàtica. Aquesta decisió arriba forçada pels grups de l'oposició, ERC, Junts i Compromís, que el 21 d'abril van entrar una sol·licitud amb més d'una quarta part dels regidors, tal i com marca la llei. La Junta de Govern Local ho va ratificar aquell mateix dia.

Tot i així, els regidors de l'oposició es queixen que el govern ha fet la convocatòria del ple a través de les xarxes sense comunicar-ho a cap edil d'ERC, ni Junts, ni Compromís.


Els grups municipals a l'oposició de Sant Joan de Vilatorrada proposen que en aquest ple s'elabori un Pla de Xoc local per mitigar l'impacte social i econòmic de la Covid-19 a Sant Joan de Vilatorrada, i que es faci comptant amb la participació d'entitats i òrgans municipals de tots els àmbits.

Creuen que és imprescindible "activar mesures que ens permetin mitigar els impactes en el dia a dia i superar a mig termini la greu crisi que patim". Aquest Pla de Xoc proposen que es faci comptant amb la reflexió i expertesa d'entitats i serveis municipals. Per això demanen que d'acord amb el Reglament Participació es creï una comissió específica amb la participació de diversos àmbits afectats (salut, serveis socials, gent gran, educació, cultura, promoció econòmica i seguretat).


Per tal de dotar el Pla de Xoc de recursos es proposa també que, tal com permeten els reials decrets llei de l'Estat aprovats aquestes setmanes, es destini el 20% del superhàbit de 2019 a aquestes mesures.

Amb l'objectiu d'aprovar ambdues propostes, els tres grups municipals demanaran que aquest punt es debati en el transcurs del ple extraordinari convocat per al 14 de maig. La sol·licitud es va registrar el passat 20 d'abril després de "constatar la voluntat de l'equip de govern d'ajornar el Ple d'abril".

Els grups de l'oposició entenien que "era del tot comprensible suspendre el Ple de març però que calia, malgrat les dificultats, activar tota la maquinària per mantenir les reunions dels òrgans i accelerar el debat i aprovació de mesures". Així mateix, assenyalaven que "ara més que mai és el moment d'estar al servei de la ciutadania i l'interès general, deixar qualsevol altra preocupació de banda i treballar de manera col·laborativa".

A més, els tres grups apuntaven que el Consell Comarcal del Bages ofereix assistència tècnica als ajuntaments de la comarca per realitzar plens telemàtics "amb totes les garanties" tal com s'ha fet en altres municipis.

En el ple també es pot donar tractament a qüestions urgents per al municipi, que seran notificades mitjançant la publicació de l'Ordre del Dia definitiu al tauler d'anuncis de la pàgina web municipal durant els pròxims dies. 


 

Participació