El Bages és un clam organitza l'acció fotogràfica #CompartimMontserrat

L'objectiu és aplegar fotografies del massís per fer-ne un vídeo que s'emetrà per Canal Taronja

L'objectiu de la proposta és fotografiar Montserrat des de casa
L'objectiu de la proposta és fotografiar Montserrat des de casa | Emili Vilamala
Redacció
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:07h
Fotografiar el massís de Montserrat des de casa i compartir les fotos. Aquesta és la quarta iniciativa que organitza l'agrupació d'entitats El Bages és un clam, que fins ara havia convidat els bagencs i bagenques a cantar. 

En aquesta ocasió es demanen fotografies amb les muntanyes de Montserrat de fons, i es poden fer en diferents moments del dia (matí, tarda, capvespre...). El termini de recepció és el dissabte 25 d'abril al migdia. Amb totes les fotografies rebudes és farà un vídeo i el dilluns 27 d'abril, dia de la mare de Déu de Montserrat, es penjarà a les xarxes socials amb el hastag #CompartimMontserrat. Es podrà enviar com a felicitació a les Montserrats. O enviar-la a tothom que vulgui gaudir de les vistes úniques que ofereix el massís que presideix la nostra Comarca.

Segons la resposta d'aquesta nova acció, que compta amb el suport de Foto Art Manresa com entitat adherida es podrien repetir més endavant amb altres "objectius fotogràfics".

La plataforma El Bages és un clam, formada actualment per 96 entitats, escoles i organitzacions del Bages es va crear a partir de l'acció-musical que es fa fer el 25 de març en que es va convidar als manresans i manresanes a sortir a les finestres i balcons a cantar tots alhora la cançó Corren del grup manresà Gossos amb el suport de les emissores de ràdio Manresa. De la mateixa iniciativa se'n va fer una segona edició ampliada a totes les poblacions del Bages amb la cançó Bon dia d'Els Pets i també amb l'ampliació de les emissores de ràdio de Manresa i el Bages. I encara una tercera edició el dia 9 d'abril amb la cançó Tot sona de Dàmaris Gelabert en aquest cas adreçada especialment a nens i nenes i les seves famílies.

Els objectius d'El Bages és un clam són, per una banda, fer més suportable el confinament amb petites dosis lúdico-socials i per l'altre ser ben conscients que com a entitats i organitzacions de diversa índole formem part d'una comunitat, el Bages.

Els passos a seguir per l'acció 4 d'El Bages és un clam són:

1r. Es tracta de fer algunes fotografies des dels balcons o les finestres de les diferents poblacions del Bages que tinguin com a fons les muntanyes de Montserrat. Evidentment no tothom té aquest privilegi.

2n. Les fotografies es poden enviar a [email protected] indicant des de quina població del Bages o barri de Manresa ha estat feta. Hi ha temps d'enviar-les fins el dissabte 25 al migdia.

3r També es proposa escriure en el mateix correu una paraula que us suggereixi el massís de Montserrat en el moment de fer la fotografia.

4t. Amb les fotografies rebudes es farà un vídeo que es preveu tenir el dilluns 27 d'abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat i que es pot compartir a les xarxes socials amb el hastag #CompartimMontserrat i que serà emès el dilluns al vespre per Canal Taronja TV