VÍDEOS Aquests són els llibres que els escriptors i escriptores de la comarca et recomanen per Sant Jordi

NacióManresa parla amb uns quants autors bagencs i moianesos perquè comparteixin algunes de les obres que més els han captivat al llarg de la seva vida

Autors i autores de la comarca recomanen llibres per llegir en el marc d'aquest Sant Jordi
Autors i autores de la comarca recomanen llibres per llegir en el marc d'aquest Sant Jordi
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:21h
Per a aquelles persones a qui els agradaria llegir més però sempre tenen a la boca un "no tinc temps"; per a aquelles que asseguren no trobar "cap llibre que m'enganxi"; per a aquelles que mai els ha cridat l'atenció la literatura però que quan llegeixen contraportades de novel·les confessen un anhelós "m'agradaria que m'agradés"... Per a tota aquesta gent, la Diada de Sant Jordi (i de Santa Jordina, no ho oblidem!) és una oportunitat per tornar a connectar amb l'apassionant món dels llibres i amb l'ànima que cadascun d'ells té entre les seves pàgines.

Evidentment, aquestes persones poc deleroses de llegir no són les úniques a qui Sant Jordi estreny els vincles afectius cap a la literatura: tots aquells lectors insaciables; tota aquella gent que sempre que passa per davant d'una llibreria o d'una biblioteca no pot estar-se d'entrar-hi; aquella que somnia amb un diumenge a la tarda de sofà i novel·la... Tots ells també es reenamoren de l'art de l'escriptura quan veuen els carrers plens de parades amb llibres de tota mena i per a tots els gustos.

Precisament, però, aquesta sobreoferta literària pot generar molts dubtes a l'hora d'escollir els llibres per regalar i per autoregalar. És per això que des de NacióManresa, amb la voluntat de facilitar-vos la feina i d'ajudar-vos a descobrir publicacions dignes de ser llegides, hem demanat a uns quants escriptors i escriptores de les comarques del Bages i el Moianès que fessin recomanacions de llibres que, al llarg de la seva vida, els hagin captivat o agradat especialment; llibres que poden ser tant d'ara com d'abans, d'autors d'aquí i de narradors d'allà. 

Pep Molist, Anna Vilajosana, Llorenç Capdevila, Imma Cortina, Jordi Estrada, Miracle Sala, Xavier Mas Craviotto, Sònia Moya i Genís Sinca ens han fet arribar vídeos amb les seves suggerències literàries. Aquí les teniu:

PEP MOLIST


ANNA VILAJOSANA


LLORENÇ CAPDEVILA


IMMA CORTINA


JORDI ESTRADA


MIRACLE SALA


XAVIER MAS CRAVIOTTO


SÒNIA MOYA


GENÍS SINCA