Forum ajornarà el cobrament dels lloguers socials i assequibles dels 321 habitatges que gestiona

Per la seva part l'Agència d'Habitatge de Catalunya estableix una moratòria en el pagament del lloguer per arrendataris d'habitatges i locals comercials

Habitatges al Barri Antic de Manresa
Habitatges al Barri Antic de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:00h
L'Ajuntament de Manresa ha adoptat mesures econòmiques, fiscals i socials per combatre les conseqüències de la crisi del coronavirus entre la ciutadania de Manresa.

En el capítol d'habitatge, l'empresa municipal Forum ajornarà el cobrament dels lloguers socials i assequibles dels 321 habitatges que gestiona, així com dels seus locals comercials. Per optar a aquesta mesura caldrà una sol·licitud prèvia, i l'ajornament es farà per un termini màxim de 18 mesos i sense interessos. Més informació al 93 872 56 01 (Dl-Dv de 9 a 14 h) i a forum.manresa@gmail.com.

Així mateix, el govern de la Generalitat, per la seva part, ha aprovat també algunes mesures, entre les quals en destaquen les següents:

- S'estableix una moratòria en el pagament del lloguer per arrendataris d'habitatges i locals comercials del parc administrat per l'Agència d'Habitatge de Catalunya.
- Se suspèn la facturació a partir d'aquest mes d'abril relativa a tots els contractes de lloguer esmentats.
- S'aplica la moratòria mentre duri la situació d'excepcionalitat

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ofereix un recull de la informació sobre la situació dels lloguers i habitatges davant la crisi de la Covid-19 en un apartat específic de la seva web.