Emma Cachón recull les vivències de Jordi Pesarrodona durant el procés a «Una qüestió de nassos»

El llibre ja es troba disponible a diferents punts de venda, llibreries i quioscos, d'arreu del territori català, així com al web de l'Editorial Efadós

Jordi Pesarrodona a l'entrada dels jutjats de Manresa
Jordi Pesarrodona a l'entrada dels jutjats de Manresa | Sílvia Rius
Redacció
22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:58h
Aquesta diada de Sant Jordi es podrà trobar a diferents punts de venda el llibre Una qüestió de nassos, sobre l'experiència del santjoanenc Jordi Pesarrodona arran de la concentració del 20 de setembre de 2017 a la conselleria d'Economia.

Una qüestió de nassos és un llibre que ofereix la visió personal, un punt de vista íntim i diferent, d'un represaliat del procés amb menys visibilització que els presos polítics, però igualment perseguit per la justícia espanyola, el pallasso i exregidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona. La seva autora és Emma Cachón i compta amb els pròlegs de Laura Borràs i Lluís Puig. 

Un nas de pallasso es va convertir per a molts catalans, el dia 20 de setembre del 2017, en el símbol d'una protesta reivindicativa i pacífica que donaria inici a la Revolució dels Somriures. Això va fer que la vida de Jordi Pesarrodona canviés radicalment i li va donar una visibilitat i una rellevància totalment inesperades, que el van convertir en un cap visible d'aquesta revolució pacífica. Però no tothom va entendre el missatge que volia transmetre amb la seva acció, i allà on ell volia expressar pau i diàleg, alguns van interpretar odi, desafiament i burla.

"Aquesta errònia interpretació va fer posar en marxa la maquinària repressiva de l'Estat espanyol i es va iniciar, així, una persecució judicial envers Jordi Pesarrodona que encara dura en l'actualitat", resa el llibre.

El llibre ja es troba disponible a diferents punts de venda, llibreries i quioscos, d'arreu del territori català, així com al web de l'Editorial Efadós.