La CGT denuncia persecució sindical a Ampans després que hagin fet fora el cap de la seva secció sindical

Ampans diu que els motius de l'acomiadament "s'exposen en la carta de comiat del treballador" i que no els farà públics

Nau d'Ampans als Dolors, on treballa la seva empresa de medi ambient
Nau d'Ampans als Dolors, on treballa la seva empresa de medi ambient | Ampans
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:46h
El sindicat CGT ha fet públic un dur comunicat contra Ampans per l'acomiadament del seu president de la secció sindical a Ampans Medi Ambient, l'empresa de la fundació que s'encarrega, entre d'altres, de la recollida de cartró, envasos i vidre a Manresa per al seu reciclatge.

La CGT denuncia "la persecució, assetjament i finalment acomiadament" del president de la seva secció sindical a l'empresa just quan estava a punt de convertir-se en el representant dels treballadors per l'anunci de renuncia de l'actual representants, que és delegat de CCOO. "I ho fan en plena crisi del Covid-19", afegeixen.

El motiu oficial de l'acomiadament del sindicalista és disciplinari, segons ha informat el propi sindicat. Ampans, per la seva part, ha indicat que els motius de l'acomiadament "s'exposen en la carta de comiat del treballador" i que "per respecte a ell", no els farà públics.

La CGT denuncia que els treballadors d'Ampans "són explotats amb els sous més baixos del sector, amb triple escala salarial, amb contractes d'ETT, on els treballadors han de fer cursets de formació sense remuneració i amb maquinària sense manteniment correcte que esdevé perillosa per als treballadors". "Gràcies a això, i a les rebaixes que tenen en les cotitzacions de la Seguretat Social per tenir treballadors amb discapacitat, poden oferir preus molt baixos i no tenen competència en els concursos públics", afegeixen.

La CGT reconeix que el seu cap de la secció sindical "ha estat crític" amb la praxis de l'empresa i que "així ho ha fet saber als seus comandaments immediatament superiors".

Per tot plegat, conclou que les acusacions i arguments d'acomiadament del sindicalista "són falses" i que no acceptaran cap altra via que no sigui "la readmissió". La secció sindical de la CGT avisa que "en cas contrari" Ampans es trobarà el sindicat "plantant cara a la seva repressió i explotació".

En conversa amb NacióManresa, Ampans ha lamentat "que s’hagi hagut de prendre aquesta decisió, en una entitat on el 90 per cent de la plantilla és fixa" i ha rebutjat fer cap més comentari al respecte.
Arxivat a