Sant Jordi

Súria convoca el concurs infantil de narrativa i dibuix «Sant Jordi a casa»

Hi haurà 6 categories, des de P3 a 4t d'ESO

per Redacció , 21 d'abril de 2020 a les 11:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Biblioteca Pública i l'Ajuntament de Súria han convocat el concurs infantil de narrativa i dibuix ‘Sant Jordi a casa', dins de les activitats del programa Súria Municipi Lector. L'objectiu del concurs és ajudar a fer servir el temps lliure per fomentar la creativitat i seguir desenvolupant l'activitat educativa i cultural malgrat les restriccions de l'actual situació de confinament a causa de la crisi sanitària pel coronavirus.

Les bases del concurs infantil de narrativa i dibuix ‘Sant Jordi a casa' són les següents:


- Categories. S'estableixen sis categories, segons l'edat dels participants, per a ambdues modalitats:

1. Educació Infantil (P3-P4-P5).

2. Cicle inicial de primària (1r i 2n).
3. Cicle mitjà de primària (3r i 4t).
4. Cicle superior de primària (5è i 6è).
5. Primer cicle de secundària (1r i 2n d'ESO).
6. Segon cicle de secundària (3r i 4t d'ESO).

- Participants. Cada participant podrà concursar amb un únic treball per modalitat. En la Categoria 1 d'Educació Infantil (P3-P4-P5), només s'hi pot participar en la modalitat de dibuix.

- Tema. Tant per al dibuix com per al text, el tema és: Com vius el confinament a causa del Coronavirus?. El text ha de ser curt i d'estil lliure sobre el coronavirus i el confinament. Per exemple: com estàs vivint aquestes setmanes a casa? Com et sents? Què en penses? Què faràs quan tots i totes puguem sortir al carrer? Com has pensat celebrar aquesta diada de Sant Jordi tan diferent? El text pot anar acompanyat d'il·lustracions. Les obres han de ser inèdites, individuals i escrites en català.

- Extensió i format. Per a la narrativa: Els textos es poden presentar escrits a mà o bé amb l'ordinador, amb un cos de lletra Arial-12 i interlineat 1,5 per a totes les categories. En cas que estigui escrit a mà, ha de tenir una cal·ligrafia completament llegible. L'extensió del text ha de ser la següent:

+ Categoria 2, Cicle inicial de primària (1r i 2n): mitja pàgina.
+ Categoria 3, Cicle mitjà de primària (3r i 4t): entre mitja i 1 pàgina (mínim de 200 paraules).
+ Categoria 4, Cicle superior de primària (5è i 6è), i Categoria 5, Primer cicle de secundària (1r i 2n d'ESO): entre 1 i 2 pàgines (mínim de 400 paraules).
+ Categoria 6, Segon cicle de secundària (3r i 4t d'ESO): entre 2 i 3 pàgines (mínim de 400 paraules).

Per al dibuix: Per a totes les categories, el dibuix ha d'estar realitzat amb retoladors, colors o pintures, amb la tècnica que es vulgui, i ha d'ocupar una pàgina.

Presentació: Els treballs s'hauran d'enviar en A4 en format PDF o JPG com a fitxer adjunt a través d'un missatge de correu electrònic adreçat a la Biblioteca Pública: b.suria@diba.cat. Com a tema del missatge, caldrà posar-hi Concurs Sant Jordi a casa. Els treballs no han d'anar signats amb el nom de la persona participant, sinó que han d'anar signats amb un títol o lema. En el cos del missatge cal indicar:

+ Nom i cognoms del/de la participant.
+ El curs escolar.
+ Telèfon de contacte i adreça.

- Termini. El termini per enviar l'obra acabarà el dia 3 de maig de 2020 a les 23:59 h.

- Jurat. Estarà format per persones representants de l'àmbit cultural i de l'ensenyament.

- Premis. Hi haurà un guanyador per cada categoria d'ambdues modalitats. En la categoria de narracions, el premi consistirà en un lot de llibres. En la categoria de dibuix, consistirà en material de dibuix.

- Lliurament dels premis. El lliurament de premis tindrà lloc tan aviat com sigui possible, tenint en compte la situació actual. La data i el format de l'acte de lliurament de premis serà anunciada amb antelació.

- Altres. Els treballs presentats quedaran en propietat de la Biblioteca Pública i de l'Ajuntament de Súria, que podran publicar-los a través de la web, xarxes socials o fer-ne un recull en una edició impresa, o alguna exposició. El fet de participar en el concurs implica l'acceptació d'aquestes bases. El jurat pot declarar nul·la alguna de les categories previstes, si ho considera oportú. Qualsevol aspecte no previst en aquestes bases serà resolt per l'organització del concurs.


 

Participació