«Batecs», el conte sobre vincles i emocions nascut a Castellnou, amplia el seu tiratge per Sant Jordi

Escrit i il·lustrat per una mare i un pare de l'escola L'Olivar, la publicació va sortir a la llum el passat mes de novembre i va gaudir d'un gran èxit entre l'alumnat i les famílies del centre

Sol Camps i Eduard Sisquella són els autors d'aquest conte que parla d'emocions i llaços afectius
Sol Camps i Eduard Sisquella són els autors d'aquest conte que parla d'emocions i llaços afectius | Arxiu particular
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:09h
Tots dos porten els seus fills a l'escola L'Olivar de Castellnou de Bages. De fet va ser aquest centre educatiu el responsable, en certa manera, que ara la Sol Camps i l'Eduard Sisquella s'hagin convertit en una parella artística amb tots els ets i uts. Ella escriu. Ell, dibuixa. De fet, va començar a recuperar la passió per la il·lustració dècades després d'haver-la arraconat. Concretament, pel seu 40è aniversari, quan li van regalar una tauleta tàctil. "Pel Dia de la Mare vaig decidir fer un dibuix per a la meva dona, i li vaig ensenyar a la Sol", explica Sisquella, que afegeix que "quan el va veure em va proposar d'acompanyar-lo amb un text que ella mateixa podia escriure".

I d'allà en va néixer la llavor que ha fet florir el seu primer fruit conjunt; un fruit que porta per nom Batecs i que té forma de conte infantil. "Cada cop que algú dels dos tenia una idea, la compartia amb l'altre", assenyala Camps, i continua: "si, per exemple, a la meva filla li queia una dent, jo feia un text i li ensenyava a l'Eduard perquè l'il·lustrés". Va ser, doncs, arran d'aquests petits episodis vitals amb ganes de compartir, que tots dos [amb l'empenta de les famílies respectives] van decidir tirar endavant un llibre; un llibre que captés els moments importants -i a vegades, poc apreciats- del dia a dia d'una mare (o un pare) i la seva filla (o fill); un llibre que reivindiqués la màgia dels petits instants que es creen amb la bufada, per exemple, de les espelmes d'aniversari o amb la sensació de sentir el contacte de l'aire pur a la pell... En definitiva, un llibre (bé, un conte) que el que pretén és "fer que el món avanci i l'amor no deixi mai de bategar", conclouen.

Batecs es va publicar el mes de novembre de l'any passat, amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Castellnou. Arran de l'èxit que va generar entre les famílies i l'equip docent de l'escola L'Olivar, els autors han decidit ampliar-ne el tiratge aprofitant que ve Sant Jordi. El conte té un preu de 15 euros i es pot comprar trucant a la llibreria Timbaler de Santpedor (938 32 00 72).