El BAXI Manresa demana implicació i comprensió de tothom per tirar endavant el projecte

Josep Sáez defensa el vot favorable al play-off de dotze equips "pel bé de l'associació"

El Nou Congost no viurà cap partit més de la temporada
El Nou Congost no viurà cap partit més de la temporada | AjM
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:10h
El president del BAXI Manresa, Josep Sáez, ha comparegut davant els clubs mitjans de comunicació per explicar el resultat de l'assemblea telemàtica que els divuit clubs que formen la lliga Endesa han celebrat aquest migdia. La màxima competició del basquetbol estatal acabarà, si les condicions sanitàries ho permeten, amb un play-off de dotze equips del qual el conjunt bagenc n'ha quedat fora.

Sáez ha defensat que el vot favorable del BAXI Manresa perquè era important per a la lliga Endesa arribar a un acord per unanimitat. "Això té sentit pensant no en aquesta temporada sinó en la propera. Hi ha temes de patrocinadors, temes federatius, places europees… L'ACB ha de ser un entitat forta i el Bàsquet Manresa, tingui o no una sensibilitat diferent, s'hi ha sumat", ha explicat el president manresà.
 
Un dels temes que preocupen sempre al Nou Congost és l'econòmic. En aquest sentit, Sáez ha manifestat que aquest abrupte final de competició, com a mínim per als bagencs, no afectarà de forma massa greu als números de l'entitat tot i que tothom haurà de fer esforços perquè el club sigui viable. Un dels aspectes que haurà de gestionar el BAXI Manresa serà el tema dels abonaments. Als manresans encara els li quedaven cinc partits al Nou Congost (Joventut, Burgos, Baskonia, Fuenlabrada i Estudiantes). Sáez demana comprensió als abonats per poder mantenir la viabilitat del club. En canvi, el president bagenc ha assegurat que es tornaran els diners de les entrades que s'han venut per a partits que no es jugaran. 


Sáez destaca la bona sintonia amb BAXI, el patrocinador principal. A la multinacional encara li queda un any de contracte i al president no li consta cap imput que la relació es pugui trencar. I pel què fa als ingressos provinents de la lliga compta que seran equitatius i que els equips que jugaran el play-off no en sortiran beneficiats.

Altra cosa serà la presència un any més a la Basketball Champions League. Si bé la decisió definitiva encara no s'ha pres serà molt difícil que el BAXI Manresa hi torni a participar per motius pressupostaris. 

Esportivament, al Nou Congost són partidaris de començar la competició quan hi pugui haver públic ja que al capdavall es juga per a la gent. La intenció del BAXI Manresa és armar un equip amb garanties de poder competir. De cara al proper curs hi ha jugadors amb contracte amb vigor i el club els donarà màximes facilitats. A l'altra cantó, els que vulguin marxar podran fer-ho. També queda per resoldre quin format tindrà la propera edició de la lliga Endesa. Confirmat ja que no hi haurà descensos queda pendent saber si la propera temporada tindrà divuit o vint equips. Des del BAXI Manresa es desitja una competició amb només divuit equips i es treballarà "perquè no hi hagi ascensos des de la lliga LEB". Els manresans no són l'únic club que té aquesta idea en ment.

Finalment Sáez s'ha dirigit a l'afició. El president ha definit la temporada com a "estranya i difícil per les lesions". Tot i això, ha destacat la bona línia de l'equip i una sèrie de victòries importants davant d'equips més potents econòmicament. Sáez ha lloat la disponibilitat de jugadors i tècnics. El BAXI Manresa ja pensa en la temporada vinent i continuar un projecte que pateix una pausa però que no s'atura. El Covid-19 no ho aturarà. 
Arxivat a