El govern de Sant Fruitós respon a l'oposició que «injectar 700.000 euros al poble no és populisme»

Gent fent Poble respon el comunicat d'ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC

Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós | Laura Coletas
Redacció
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:42h
El govern municipal de Sant Fruitós de Bages, format per Gent fent Poble, considera que "el tripartit a l'ombra", format per ERC, PSC i Junts x Sant Fruitós, "no recorda" les tres reunions fetes per videoconferència i els 167 missatges enviats per Whatsapp tant per part de l'alcalde com de la regidora de Sanitat.

El govern ha respost el comunicat dels grups de l'oposició afirmant que "és feridor, conté multitud de falsedats i com sempre es fa demanant consens però deixant fora a Gent fent Poble".

Mà estesa des del 14 de març

El govern recorda que el primer dia d'estat d'alarma l'alcalde Batanés va crear un grup de Whatsapp amb els portaveus dels partits de l'oposició i la regidora de sanitat. En aquest grup s'han intercanviat més de 400 missatges en 35 dies. 167 d'aquests missatges amb informació donada a diari per l'alcalde i per la regidora de sanitat. També s'han realitzat 3 reunions per Skype d'unes dues hores de durada cada una, "d'on han sorgit accions demanades i acordades per consens de tots els grups municipals".

El govern municipal assegura que "ha estat obert des del primer minut" a coparticipar amb els grups de l'oposició per afrontar millor aquesta pandèmia i en les múltiples converses i reunions entre els quatre grups s'ha posat en comú qualsevol aspecte sanitari, social o econòmic que ha calgut i "s'ha respost extensa i acuradament totes les consultes fetes des de qualsevol grup de l'oposició". 

Plens telemàtics en mans dels secretaris

Al govern li ha caigut especialment malament que els grups de l'oposició l'acusessin de no voler fer plens. Assegura que aquesta afirmació "és una infàmia que no té disculpa alguna" perquè s'ha parlat i explicat en les reunions mantingudes i fins i tot la portaveu del PSC va contactar directament amb el secretari municipal per rebre explicacions dels motius de no realitzar un ple. "Qui dona fe i valida un ple són els secretaris municipals i no qui governa", ha afirmat el govern municipal.

Propostes serioses

El govern considera que posar 700.00 euros del pressupost municipal "en mans de les famílies, les persones aturades, els qui han sofert un ERTO, els autònoms i el comerç, i per damunt de tot per assistir a les persones més vulnerables i necessitades" de Sant Fruitós de Bages "no és cap frivolitat ni cap simplicitat". Valoren que és una acció "seriosa, treballada, ben estructurada i necessària".

Alhora, "intentar endolcir" aquests moments durs donant protagonisme al comerç per portar mones als infants, "no és populisme, és una acció d'estímul i de gratitud".