Althaia ja supera els 1.000 pacients ingressats per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

De l'històric de pacients ingressats, un 69,3% han estat donats d'alta i un 12,9% no han superat la malaltia i han mort

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
18 d'abril del 2020
Actualitzat el 19 d'abril a les 14:31h
Comptant els pacients nous que cada dia han estat ingressats amb diagnòstic de coronavirus des de l'inici de la pandèmia, els tres hospitals de la Fundació Althaia, Sant Joan de Déu, Clínica Sant Josep i Centre Hospitalari, han superat aquest dissabte el miler de pacients diferents que han passat per algun dels tres centres aquest dissabte. Concretament, aquest dissabte han ingressat 26 pacients nous que eleva la xifra fins als 1.012.

D'aquests 1.012 malalts, un 69,3% (701) han superat la malaltia i després de la seva estança hospitalària, han rebut l'alta, però un 12,9% (130*) no han pogut amb el coronavirus i han acabat morint. Aquest percentatge és alt, però cal tenir en compte que és sobre les persones malaltes que han requerit l'ingrés hospitalari.

La mitjana de nous ingressos per coronavirus als hospitals d'Althaia encara és alta, i se situa en els 32,65 pacients diaris que són ingressats o confirmats amb coronavirus. Els últimes tres dies, les xifres d'ingressos nous encara han estat considerables: 21 dijous, 16 divendres i 26 aquest dissabte.

(*) No es comptabilitza la primera víctima arribada d'Igualada quan Sant Joan de Déu encara no tenia cap ingrés