CUP, PSC i comuns de Santpedor demanen la celebració d'un ple extraordinari

Es queixen que el govern municipal els ha deixat de banda en la gestió de la crisi sanitària

Imatge d'arxiu d'un ple de Santpedor
Imatge d'arxiu d'un ple de Santpedor | AjStp
Redacció
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:00h
Els tres grups a l'oposició de de Santpedor, la CUP, PSC i En Comú Podem, han entrat una instància a l'Ajuntament per a la celebració d'un ple extraordinari dedicat a la gestió de la crisi del coronavirus. La petició ha estat entrada per la via 31 del ROM que recull aquesta possibilitat quan la demana una quarta part o més dels regidors del ple, com és el cas.

Els tres grups s'han queixat en un comunicat de la falta d'informació que tenen per part del govern municipal sobre la gestió del coronavirus. Es queixen, sobretot, que més enllà de participar en la gestió de la crisi, el govern ni tan sols no els ha tingut ni com a mers informats.

Les propostes que han presentat els tres grups per debatre-les en aquest ple consisteixen en la creació ad hoc d'un nou òrgan, la Comissió de seguiment de la Covid-19, on hi participin tots els grups polítics i es reuneixi de forma setmanal.

Aquest òrgan servirà perquè l'equip de govern informi de les mesures que s'estan prenen al municipi per fer front a aquesta pandèmia a la resta de grups municipals i, per altra banda, serà l'encarregada de la redacció del Pla de xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19 a Santpedor, que haurà de ser aprovat al proper ple ordinari del mes de maig.

Les mesures de què es doti aquest pla de xoc estaran finançades, segons les propostes d'acord, de la quantitat que pugui sorgir del romanent de l'exercici econòmic de l'Ajuntament de l'any 2019, xifrat en 1.586.546,29€, per una banda, i de la quantitat resultant de deixar sense efectes el vigent règim de dedicació i retribucions dels membres de la Corporació aprovat a la primera sessió de la legislatura en contra de tots els grups de l'oposició, "que va suposar un increment anual de despesa d'un 34,36%, amb una diferència de 39.300€ anuals, destacant l'augment d'un 7,6% del salari de l'alcalde".



Arxivat a