VÍDEOS Una parella de Manresa celebra des del balcó el casament que tenia programat abans de la pandèmia

La cerimònia havia de celebrar-se el dia 18 d'abril però es va suspendre per la crisi del coronavirus

La parella de nuvis saludant els convidats des del balcó de casa seva
La parella de nuvis saludant els convidats des del balcó de casa seva | Sònia Díaz
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:29h
Una parella del carrer Maternitat d'Elna de Manresa ha celebrat el seu casament aquest dijous des del balcó de casa seva i amb l'acompanyament dels seus veïns, música de cerimònia, llançament d'arròs als nuvis i cava, amb el que tothom va brindar.

Els nuvis tenien previst el seu casament el 18 d'abril, però amb el decret d'estat d'alarma i el confinament pel coronavirus, la cerimònia es va haver de suspendre. Tot i així, amb la sortida al balcó de cada dia a les 8 del vespre per aplaudir els sanitaris, la parella va anar fent amistat amb els seus veïns de carrer fins al punt que va explicar que havien hagut d'ajornar el casament.


Entre bromes i rialles, els veïns els van proposar que la celebressin igualment des del confinament i poc a poc la idea va anar agafant pes. El casament, però, no es podia celebrar el 18 d'abril com era previst inicialment, perquè ell treballa com a sanitari a Althaia i tenia torn a aquella hora. Així que, sense pensar-s'ho gens la van avançar a aquest dijous al vespre. Just a les 8, que és l'hora en que coincideixen tots.


Els veïns, vestits de cerimònia tot i que alguns han sortit més aviat de festa, han posat la música cerimonial, mentre els nuvis sortien al balcó amb els vestits que tenien preparats, "no ens ho esperàvem", confessa una veïna. Des dels balcons se'ls ha llançat arròs, i després dels crits de felicitació, tots els assistents a la cerimònia veïnal del carrer Maternitat d'Elna, han brindat amb cava.


Evidentment el casament no té validesa legal, si més no fins que no es faci aquest mateix jurament en un jutjat i amb testimonis, però segur que la parella el recordarà tota la vida. Han faltat les abraçades físiques i el contacte humà, però no ha faltat pas la calidesa i la xerinola dels veïns.