El Rotary Club Manresa- Bages premia el Banc dels Aliments amb el Premi Simeó Selga

L'entitat rebrà els beneficis obtinguts del VIII Concert de Reis que tindrà lloc el 10 de gener al Kursaal

Redacció
16 de desembre del 2009
576_1260987007Foto_Banc_aliments
576_1260987007Foto_Banc_aliments

Representants del Rotary i del Banc d'aliments. Catpress

La Plataforma Ciutadana de Solidaritat que aglutina diferents entitats de Manresa per gestionar el Banc dels Aliments ha obtingut el Premi Simeó Selga que enguany ha arribat a la vuitena edició. L'objectiu d'aquest guardó convocat pel Rotary Club Manresa-Bages és donar suport econòmic, humà i logístic a una projecte d'interès social promogut per una entitat de la comarca del Bages.

El Banc del Aliments de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat té com a principal objectiu donar suport a un nombre creixent de famílies amb dificultats econòmiques i de subsistència que afecta directament la seva alimentació. El guardó obtingut, dotat amb els beneficis econòmics del Concert de Reis, permetrà seguir atenent aquest increment de demanda d'ajuda de les famílies manresanes afectades per l'actual crisi econòmica.

Història d'un projecte solidari
Aquest projecte va néixer aquest any 2009 després de veure com el nombre de persones que anaven diàriament al Convent de Sant Clara a demanar menjar augmentava dia a dia. A partir d'aquí, diferents entitats (Convent de Santa Clara, Santuari de la Cova de Sant Ignasi, Germans de Sant Joan de Déu, Grup de Diàleg Interreligiós, Associació Sociocultural "Xarxa de Manresa", Associació Cultural Argentina, Fundació SOS Tucumán, Germanes Dominiques de l'Anunciata – Col·legi Sta. Rosa de Lima) i persones particulars van crear la Plataforma Ciutadana de Solidaritat. Coordinats amb l'Ajuntament de Manresa, Creu Roja i Càritas es va crear un protocol comú per tal d'atendre a les persones que ho necessiten.

A principis del mes de juliol es van obrir les portes del local on s'ubica el Banc dels Aliments, un espai cedit per Caixa Manresa i condicionat per l'Ajuntament. Des d'aquest punt, actualment s'atenen a unes 450 famílies i algunes persones que viuen soles. Els usuaris són derivats per professionals dels serveis socials de l'Ajuntament de Manresa, Creu Roja, la Fundació Althaia i els centres d'atenció primària.

Concert de Reis
Rotary Club Manresa-Bages entregarà aquest guardó en el decurs del Concert de Reis que, un any més, ha programat pel proper mes de gener amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i d'un centenar d'empreses de la comarca. L'import econòmic del premi Simeó Selga està dotat amb els beneficis que s'obtenen d'aquest concert. En l'edició de l'any passat aquest import va ser de 6.000 euros que es van entregar als Tallers Musicals d'Estiu d'Avinyó 2009.

Les entrades ja es poden adquirir a les taquilles del Teatre Kursaal, on tindrà lloc el concert, per un preu de 18 euros.