Fem Poble de Sallent proposa un pla de xoc amb 60 mesures per fer front a la crisi del coronavirus

El pla s'aplicaria des del mes de maig al mes de desembre de 2020

Redacció
16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:05h
La candidatura municipalista de Sallent, Fem Poble, ha elaborat un pla de xoc per a fer front a la crisi econòmica, social i sanitària a Sallent. Es tracta d'un document amb 60 propostes que planteja aplicar-se durant l'any 2020, des del mes de maig fins al desembre.

Fem Poble assegura que les mesures del seu pla de xoc tenen com a objectiu combatre la pobresa, reduir les desigualtats, fomentar el treball digne i la reactivació econòmica, potenciar la salut i el benestar, garantir l'educació igualitària per a tothom, fomentar el consum i la producció responsables i avançar en canvis estructurals que facin al poble més sobirà localment.

Se centren en polítiques de reactivació econòmica, contractacions públiques, organització interna de l'Ajuntament, polítiques socials, salut i serveis sanitaris, gent gran, infants i educació, serveis funeraris, habitatge, sobirania alimentària, sobirania energètica, cultura i comunicació.

Algunes de les accions proposades més destacades són la creació d'un Fons Local per a reactivar económicament als autònoms i a les petites empreses, ajudes per pagar els lloguers, ampliar les ajudes socials per a persones i famílies vulnerables, vals de consum als comerços locals per a les persones aturades i afectades per la crisi de la Covid-19, noves clàusules de contractació per afavorir les empreses locals i el treball digne, un servei d'àpats saludables per a infants en risc, fer una macroenquesta a tota la població de Sallent amb preguntes concretes i útils, habilitar espais per a acomiadar els difunts que no han pogut tenir un funeral, garantir que no es produeixi cap tall de llum, aigua o gas, impulsar un Banc d'Aliments basat en la solidaritat mútua i potenciar les companyies i fels artistes locals.

Des de Fem Poble asseguren que "la crisi sanitària de la Covid-19 desembocarà en una crisi econòmica i social amb conseqüències que poden ser greus, especialment per a les classes populars, així com les petites empreses i autònoms". Així, consideren que s'han d'emprendre mesures "que permetin canvis estructurals per a afrontar l'emergència amb moltes més garanties". D'aquesta forma, asseguren que cal "atacar les debilitats estructurals del capitalisme" per tal de "recuperar sobiranies a nivell local - alimentàries, energètiques, de producció, residencials". 

Fem Poble remarca que la solució "no és tornar a la normalitat" sinó que passa per construir "una estructura política i social que prioritzi el bé comú". La candidatura també demana la convocatòria d'una mesa d'emergència local amb la totalitat de partits polítics i representants dels agents que combaten la crisi sanitària i dels col·lectius que pateixen la crisi econòmica.