Reconeguda la tasca d'Althaia per la lluita contra el tabaquisme

Ha estat l'única institució de la Xarxa en rebre aquest reconeixement a través del qual es valora l'important esforç fet per Althaia en polítiques de prevenció i deshabituació del tabaquisme

Redacció
16 de desembre del 2009
576_1260986592mencio_1
576_1260986592mencio_1

Antònia Raich, coordinadora de la Comissió Althaia lliure de fum, recull un dels reconeixements. Catpress

La Fundació Althaia ha rebut, aquest dimarts, una menció especial, el màxim guardó que ha atorgat enguany la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHSF). Es reconeix així l’elevat grau de compliment dels estàndards establerts en les polítiques i intervencions per controlar el tabaquisme a l’àmbit hospitalari. La Xarxa atorga les distincions de membre, bronze, argent i or. Actualment no hi ha cap centre preparat per aconseguir l’or, sent només Althaia, amb aquesta menció especial, la institució que més s’hi apropa, tal i com ja va reconèixer el passat mes de maig la Xarxa Europea d’Hospitals Lliures de Fum.
 
Althaia, que ha estat l’única institució hospitalària de Catalunya en rebre aquesta menció especial, ha rebut tres reconeixements més, un per cada edifici d’hospitalització. Així, Antòni Plasència, director general de Salut Pública del Departament de Salut, ha fet entrega de tres distincions d'argent a la Fundació Althaia per les diferents accions que realitza pel control del tabaquisme en l'àmbit hospitalari, en un acte celebrat a la seu del Departament que ha reunit a representants dels hospitals que forment part de la XCHSF.
 
El comitè d'experts que ha fet les valoracions ha tingut molt en compte aspectes com les accions de sensibilització que Althaia promou, treballant amb altres institucions en la prevenció entre els joves, el bon funcionament dels programes de deshabituació tabàquica per a professionals i pacients, l’establiment de mesures per limitar un recinte hospitalari lliure de fum, la formació dels professionals en tabaquisme i la participació en el projecte de les unitats de salut mental sense fum.
 
En l'edició d'aquest 2009 s'han entregat 15 acreditacions d'argent, 25 de bronze i 17 de membre, entre els 63 hospitals adherits a la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum.