Augment considerable de tovalloletes a la depuradora de Manresa durant el confinament

Aigües de Manresa vol recordar a la població que el vàter no és una paperera i que llançar-hi tovalloletes perjudica seriosament les instal·lacions de sanejament

Tovalloletes retirades a la depuradora de Manresa
Tovalloletes retirades a la depuradora de Manresa | Aigües de Manresa
Redacció
16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:44h
Aquestes darreres setmanes Aigües de Manresa ha pogut veure com s'incrementava el nombre de tovalloletes que han arribat a la depuradora, un fet que, tot i que no és nou, ha augmentat considerablement coincidint amb el confinament de la població.

Aigües de Manresa recorda que llançar les tovalloletes pel lavabo provoca greus problemes mediambientals i embussos a les llars i a les canonades de les comunitats de veïns, així com també en infraestructures públiques com la xarxa de clavegueram i les depuradores. 

Les tovalloletes humides estan fetes de microfibres i microplàstics que tarden molt en descompondre's i que arriben intactes a les estacions de tractament d'aigües residuals.

Aigües de Manresa, també s'ha sumat a la campanya promoguda per l'Associació Espanyola d'Operadores Públiques d'Abastament i Sanejament (AEOPAS), sota el lema El vàter no és una paperera amb l'objectiu de conscienciar a la població de no utilitzar el vàter com a paperera mai, però encara menys durant el confinament.