Navàs reclama amb urgència més tests per avaluar la situació real a la residència i el seu personal

Des de l'inici de la pandèmia del coronavirus han mort 32 persones al municipi, 19 de les quals han estat a causa de la Covid-19

Redacció
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:32h
Des de l'inici de l'estat d'alarma, i segons les dades públiques del Departament de Salut, a Navàs hi han hagut 37 casos positius de coronavirus. A més, han mort 20 persones, de les quals 8 han estat a causa de la Covid-19. A la residència, s'ha produït la defunció de 12 persones, de les quals se'n poden confirmar 11 a causa del virus. Per tant, el nombre total de defuncions és de 32 persones, 19 de les quals han estat confirmades per Covid-19; la resta no s'ha pogut determinar per la falta de tests.

L'Ajuntament de Navàs, en nom de tot el poble, lamenta profundament aquesta situació i expressa el més sincer condol a les famílies i amistats de les persones que han mort, així com una ràpida recuperació a les persones afectades. A més, s'informa que per respecte a les famílies i amistats afectades des de l'Ajuntament de Navàs, i d'acord amb la Llei de Protecció de Dades, no es faran públics els noms de les persones finades. 

Reclamació urgent de més tests

Davant d'aquesta situació, des de fa setmanes l'Ajuntament de Navàs està realitzant gestions amb el Departament de Salut, però també amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, per tal d'aconseguir amb la màxima rapidesa i urgència tests o proves PCR que permetin obtenir un diagnòstic clar de la situació a la residència, dels seus treballadors i treballadores, així com d'altre personal que també està molt exposat al virus, com el del Servei d'Assistència a Domicili, Policia Local, Brigada Municipal o voluntaris de Protecció Civil.

De moment per part de les institucions Navàs només ha aconseguit 25 tests ràpids donats per la Diputació de Barcelona, que seguint les seves instruccions es van fer a una part del personal de la residència. Per aquest motiu, es va contactar amb els responsables de l'assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, que forma part de la iniciativa #JoEmCorono. Accedint a aquest projecte, s'ha pogut fer més tests al personal que ha ofert el seu consentiment. Tot i així, a dia d'avui no s'ha pogut fer tests a tot el personal ni tampoc als i les residents de la residència.