Un pare i una filla de Manresa creen un conte per apropar el màrqueting als infants a través dels valors

El consultor Marc Fernández va decidir tirar endavant aquesta idea quan va adonar-se que als nens i nenes els costava entendre de què treballava

Marc Fernández i la seva filla, la Jana, amb el conte creat conjuntament
Marc Fernández i la seva filla, la Jana, amb el conte creat conjuntament | Arxiu particular
14 d'abril del 2020
Actualitzat el 15 d'abril a les 14:41h
Explicar de què treballes a un nen o nena pot ser complicat, sobretot si la feina que fas no té res a veure amb els conceptes que fins al moment han treballat a l'escola o s'allunya molt dels seus interessos i de la manera com veuen el món o conceben la realitat. En cap cas, però, es tracta d'un repte impossible: moltes vegades l'únic que cal és posar-se a la pell de l'infant per poder plantejar quina és la millor manera de fer-li entendre la teva funció laboral.

I això és el que va fer el consultor d'empreses manresà Marc Fernández amb la seva filla de 7 anys, la Jana: "com que quan li explicava què feia no ho acabava d'entendre, vaig decidir recórrer al dibuix", explica. Així, i ajudant-se de metàfores diverses (un dofí menja pastanagues?; un gos menja insectes?; les girafes mengen peix?), "vaig aconseguir fer-li entendre que la base de la meva feina era, sobretot, entendre que tots som diferents i que hem de conèixer els gustos de l'altra gent". Només d'aquesta manera, assegura, "podrem acabar venent el nostre producte o servei".  

L'experiència tant del pare com de la filla va ser tan positiva que van decidir convertir-la en una eina a l'abast de tothom. I així és com va néixer Lory i els seus amics, un conte infantil il·lustrat que, a través de l'aprofundiment de valors com l'empatia, apropa els nens i nenes a alguns conceptes relacionats amb el màrqueting. "La idea és explicar d'una manera divertida i amena la relació que hi ha entre el món empresarial i de l'emprenedoria amb valors com el respecte o la convivència", reflexiona Fernández. 

Lory i els seus amics ha estat editat per Excellence i ha comptat amb les il·lustracions de Patrícia Herreruela. Té un preu de 13,50 i es pot comprar, de moment, a través d'aquest enllaç. "Durant aquests dies de confinament l'enviem de forma gratuïta i dedicat", assenyalen pare i filla, que esperen que "ben aviat es normalitzi la situació i es pugui adquirir a les llibreries".