L'oposició de Sallent reclama aprovar un pla de xoc per afrontar la crisi post-coronavirus

Junts per Sallent i Fem Poble treballen mesures excepcionals per afrontar l'emergència dels propers mesos de manera coordinada

Imatge d'arxiu d'un ple de Sallent
Imatge d'arxiu d'un ple de Sallent | FP
Redacció
12 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:31h
Els dos grups de l'oposició a Sallent, Junts per Sallent i Fem Poble, reclamen al govern d'ERC "treballar conjuntament" un pla de xoc que permeti afrontar amb garanties l'emergència econòmica i social fruit de la crisi de la Covid-19.

L'oposició assegura que des de l'inici de la crisi del coronavirus s'ha posat "a disposició de l'equip de govern per tot el que fes falta". En aquest sentit "agraeixen i valoren la feina feta fins ara", com les mesures preses a la residència de gent gran i el seguiment telefònic o presencial a la gent gran del municipi.

Aquest darrer mes els grups polítics sallentins han mantingut reunions amb el govern, per fer un seguiment de la gestió de la crisi. Així, en aquestes trobades telemàtiques Junts per Sallent i Fem Poble han reclamat "l'aprovació de mesures concretes que ajudin a pal·liar la consegüent crisi econòmica i social", segons asseguren.

Malgrat la petició d'aquestes accions i l'oferiment de Fem Poble i Junts per Sallent a col·laborar amb tot el que sigui necessari, els grups polítics asseguren que "encara no han rebut cap document per iniciar l'elaboració d'un Pla de Xoc". Per això, els grups a l'oposició estudien diferents propostes per poder-les debatre conjuntament amb el govern municipal.

Junts per Sallent i Fem Poble creuen que "ja es va tard" en alguns aspectes, com la flexibilització del cobrament d'impostos. Si bé se'ls va fer saber que el govern preveia posposar l'impost de vehicles, "les cartes de cobrament ja han arribat a les famílies sallentines", segons afirmen.

A la vegada, lamenten que no disposin de dades sanitàries ni econòmiques de l'afectació a Sallent, ja sigui en nombre de casos de coronavirus, d'ERTO o comerços i PIMES tancades.

Els dos grups asseguren que no el govern no ha analitzat l'estalvi de despesa que el confinament per la Covid-19 ha provocat en partides com l'àrea de cultura i festes o la despesa d'energia dels equipaments municipals i que es podrien destinar a altres partides.

D'altra banda, els partits de l'oposició reproven que l'equip de govern aprofiti l'emergència "per fer propaganda política" des dels mitjans de comunicació i xarxes socials municipals. Per a ells n'és un exemple "la participació de l'alcalde i la regidora de Comunicació en felicitacions a infants de Sallent al carrer, trencant el confinament i sense respectar les distàncies de seguretat".

Junts per Sallent i Fem Poble lamenten que "s'estigui anant a remolc" d'altres administracions i organismes i, fins i tot, de les iniciatives populars que han sorgit al municipi. Així, esperen que la distribució de mascaretes fetes per voluntaris, prevista per la setmana vinent, "no es converteixi en un altre acte de propaganda política".

Per això, demanen la convocatòria d'un ple monogràfic i d'una mesa d'emergència local amb els diferents actors implicats, que permeti fer una anàlisi acurada de la realitat local i fer front a l'emergència amb mesures concretes i excepcionals.