L'hospital de Sant Andreu amplia la seva capacitat d'aïllament fins als 84 llits i podria arribar als 120

L'equipament viu ja la seva cinquena fase d'ampliació per acollir malalts de coronavirus

Entrada a l'Hospital de Sant Andreu de Manresa
Entrada a l'Hospital de Sant Andreu de Manresa | Pere Fontanals
11 d'abril del 2020
Actualitzat a les 23:31h
L'hospital de Sant Andreu de Manresa ja té una capacitat per acollir fins a 84 persones malaltes de Covid-19 a les seves instal·lacions i podria arribar fins a les 120 en cas de ser necessari, sempre reservant 32 llits per a pacients que es trobin ingressats per altres motius. Aquests llits es troben a la única unitat assistencial aïllada de la resta, que és a la tercera planta de l'Hospital.

L'equipament s'ha anat adaptant i ampliant segons les necessitats de cada moment. En una primera fase es va posar en marxa una unitat d'aïllament per a pacients Covid-19, amb 14 llits a la segona planta. Posteriorment es va ampliar aquesta unitat amb 13 llits més que sumaven un total de 27 a la segona planta. En una tercera fase es va ampliar aquesta unitat amb 17 llits més fins arribar a un total de 44 a la segona planta.

En una quarta fase es va crear un espai reservat només per a pacients que són sospita de coronavirus a la primera planta, amb 8 llits. En l'actual i cinquena fase, l'hospital de Sant Andreu crea una nova unitat d'aïllament a la quarta planta, amb 32 llits nous. En total, actualment hi ha 84 llits per a pacients Covid-19 (confirmats o sospitosos).

L'Hospital de Sant Andreu té capacitat per atendre, aproximadament 120 pacients amb perfil Covid-19.