La Xarxa de Suport Mutu de Manresa cobreix el confinament amb set grups de barri

L'Enxarxa't de solidaritat veïnal ofereix també recursos en producció i abastiment, assessoria jurídica, naturopatia, habitatge, suport davant les violències masclistes i en l'àmbit laboral

L'Ecoxarxa continua oferint un punt d'intercanvi o adquisició de productes de la xarxa local
L'Ecoxarxa continua oferint un punt d'intercanvi o adquisició de productes de la xarxa local | Gemma Aleman
11 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:59h
Confinades, però no aïllades! Aquest és l'eslògan de la Xarxa de Suport Mutu que funciona a Manresa durant les restriccions per evitar el contagi del coronavirus a Manresa. La xarxa s'ha vertebrat a través de grups de solidaritat veïnal que, a dia d'avui, estan presents al Barri Antic, Vic-Remei, Escodines, Poble Nou, Poal-La Parada, Plaça Catalunya i Valldaura (632 540 178, suportmutumanresa@gmail.cat, t.me/suportmutumanresa).

La funció dels grups de solidaritat veïnal contempla la compra d'aliments i farmàcia a les persones més vulnerables, llençar les escombraries, el suport en tràmits on line, mantenir el contacte per combatre la soledat o, per exemple, fer de cangurs puntuals d'infants... però també qualsevol tipus de suport que es pugui necessitar fruit de la crisi del coronavirus.

Però no només això. La Xarxa de Suport Mutu també enllaça amb les plataformes de col·laboració popular que, tot i el confinament continuen, oferint els seus recursos, com l'Ecoxarxa del Bages, de foment de les xarxes locals de producció i de consum responsable (els dimarts a les 18h a l'Ateneu la Sèquia), o a través de ecoxarxadelbages.org, rebostbages.cat/index-de-productors/, arrandeterra.org/abastiment/; l'assessoria jurídica sobre repressió, abús policial o consultes sobre l'estat d'alarma a través de espaidedefensalegal@gmail.com; naturopatia, medicina xinesa i acompanyament integral en l'àmbit de la salut a farigola.autogestiosalut@gmail.com; o problemes amb l'habitatge a través de la PAHC Bages (pahcbages@gmail.com), o sobre violència masclista amb les AAMAS (aamas2018@gmail.com).

També la xarxa resolt consultes i es posa al servei de qui pateixi problemes en l'àmbit laboral a través d'Acció Sindical del Bages a través d'info@acciosindicalbages.cat o 686 883 930; la CNT Catalunya Central a sov@manresa.cnt.es o 628 433 945, o la CGT Manresa a flcgtmanresa@hotmail.com o 693 801 757.