L'Hotel Món de Sant Benet de Bages rebrà 25 residents de la Residència de Sant Andreu Salut

Cada persona disposarà d'una habitació individual o doble, amb bany, telèfon fix i un balcó, i part de l'equip humà del centre sanitari es traslladarà a viure a Món Sant Benet

Món Sant Benet acollirà 25 residents de Sant Andreu Salut
Món Sant Benet acollirà 25 residents de Sant Andreu Salut | MSB
Redacció
10 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:50h
La Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut (CatSalut), traslladarà temporalment 25 persones que actualment viuen a la Residència Sant Andreu de Manresa aquest dissabte, 11 d'abril, a l'Hotel Món, gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera i situat a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. 

El trasllat respon a la necessitat tant de les institucions sanitàries, encapçalades pel CatSalut, com de la mateixa societat, de disposar com més aviat millor de tots els recursos necessaris per fer front a la crisi sanitària generada per la Covid-19. 

La Residència Sant Andreu de Manresa és un equipament que va ser remodelat ara fa tot just dos anys i que està dotat d'infraestructures mèdiques i de recursos que ara mateix són indispensables per atendre les persones afectades per la Covid-19 i que es troben en estat greu. Actualment, la situació sanitària del territori és complexa: els llits hospitalaris tenen una ocupació de gairebé el 100% i les institucions sanitàries, a través del CatSalut, estan cercant les millors solucions per poder ampliar el nombre de llits hospitalaris.

Per a tot això, a la Fundació Sant Andreu Salut, a través de les persones ateses i els seus familiars, ha entomat aquest repte com un exercici de responsabilitat i solidaritat. La institució, que ha comunicat el trasllat als familiars aquest dijous, considera que és una bona manera de contribuir i d'implicar-se per fer front a la crisi sanitària. 

Les 25 persones que es traslladaran a l'Hotel Salut Món mantindran l'atenció i benestar de les quals disposen habitualment a la Residència Sant Andreu, tot i que continuaran estant aïllades a les seves habitacions, com havien estat fins ara a la residència, com a mesura de prevenció. Cada persona disposarà d'una habitació individual o doble, amb bany, telèfon fix i un balcó. D'altra banda, part de l'equip humà de la Residència de Sant Andreu es traslladarà, juntament amb les 25 persones, a viure a l'hotel, per la qual cosa les persones ateses mantindran les mateixes professionals referents. Pel que fa a l'alimentació, les persones ateses tampoc notaran cap modificació, ja que es transportarà, diàriament, el menjar que es cuini a Sant Andreu. Pel que fa a la comunicació s'establiran uns horaris de trucades i videotrucades perquè mantinguin el màxim contacte amb els familiars. 

Pel que fa al trasllat, es concentrarà durant la jornada del dissabte 11 d'abril i es realitzarà seguint estrictament totes les mesures d'higiene i prevenció establertes per les autoritats sanitàries. L'Ajuntament de Manresa, el CatSalut i Sant Andreu Salut assumiran el trasllat garantint l'acompanyament d'aquestes persones.