Els ingressats de coronavirus als hospitals de Manresa baixen a nivells de fa 10 dies

El nombre de defuncions als quatre hospitals de la ciutat puja fins a 111 i les altes mèdiques arriben a 471 des de l'inici de la pandèmia

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
09 d'abril del 2020
Actualitzat el 14 d'abril a les 20:15h
Els tres hospitals de Manresa gestionats per la Fundació Althaia, Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari i Clínica Sant Josep, i l'hospital de Sant Andreu, gestionat per SAS, sumen un total de 111 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Aquesta xifra significa 7 defuncions més de les que s'havien confirmat dimecres als hospitals d'Althaia, tot i que no necessàriament totes s'han produït en les últimes 24 hores, i 2 a l'hospital de Sant Andreu.

El nombre de pacients ingressats amb el diagnòstic de coronavirus confirmat en els tres hospitals d'Althaia torna a baixa i ja se situa en els 209 malalts, una xifra que no es donava des del 30 de març.

En canvi, les altes hospitalàries de pacients que han estat ingressats amb coronavirus no deixen de créixer de forma continua i ja sumen 471, 25 més que dimecres.

Quant a professionals d'Althaia, tant sanitaris com d'altres departaments, les dades d'aquest dijous indiquen que hi ha 122 treballadors confinats dels quals 109 són positius confirmats de coronavirus. La resta estan confinats per simptomatologia o per haver tingut contacte amb algú que ha donat positiu a la prova.

Els ingressats en aïllament a Sant Andreu arriben a les 62

Aquest dijous hi ha 62 persones ingressades a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu que són considerades caos Covid-19 per la simptomatologia clara que presenten (alguns són positius confirmats i d'altres estan pendents de realitzar el test o de rebre el resultat. Durant aquest dijous han mort 2 persones que es trobaven en aquesta unitat i que són casos Covid confirmats.

D'altra banda, hi ha 35 treballadors de l'Hospital de Sant Andreu que han donat positiu de Covid-19 i es mantenen a casa, i 10 més que també estan a casa de manera preventiva pendents de realitzar al test o de rebre resultats.