El CUAP i els CAP del Bages i el Moianès no tancaran per Setmana Santa

De divendres a dilluns, el CUAP i cinc CAP treballaran 24 hores al dia, i dos CAP més ho faran en horari parcial

CAP Bages de Manresa
CAP Bages de Manresa | Aina Font Torra
Redacció
09 d'abril del 2020
Actualitzat el 10 d'abril a les 10:46h
La Gerència Territorial de l'ICS a la Catalunya Central ha establert els dispositius d'Atenció Primària al Bages i Berguedà durant els dies festius de Setmana Santa. El CUAP de Manresa i cinc CAP del Bages i el Moianès funcionaran les 24 hores del dia durant el cap de setmana de la Setmana Santa. Dos CAP més del Bages estaran oberts parcialment.

A partir d'aquest divendres i fins a dilluns els Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Manresa, ubicat al CAP Bages, i Berga, ubicat a l'Hospital de Berga, funcionaran les 24 hores del dia. En tots dos dispositius s'han incrementat i reforçat amb un professional de medicina i infermeria extra que donarà cobertura específica a les necessitats de les residències del territori. 

L'Institut Català de la Salut i l'Atenció Primària del Bages-Berguedà, des del primer dia acompanya i dona assistència diàriament a les residències a través d'uns referents des de tots els CAP del Bages-Berguedà-Moianès. 

Xarxa de centres d'atenció primària

En paral·lel també funcionaran les 24 hores del dia els CAP de Monistrol de Montserrat (ABS Montserrat), Goretti Badia de Súria (per les ABS Cardona, Súria i Sant Joan de Vilatorrada), Moià (ABS Moià-Castellterçol), Dr. Agustí Garriga d'Artés (ABS Artés) i Sallent (ABS Navàs-Balsareny i Sallent). Tots aquests dispositius, com Manresa i Berga, disposen també de l'equip assistencial extra que s'encarregarà de fer especial seguiment a les residències.

Finalment, el Centre d'Atenció Primària Sant Vicenç de Castellet estarà operatiu de les 8 del matí a les 8 del vespre i el de Sant Fruitós de Bages obrirà de les 8 del matí a les 3 de la tarda.