CCOO denuncia a Inspecció de Treball les condicions laborals a la residència de Sant Joan de Vilatorrada

És l'únic centre hospitalari o residència denunciada al Bages i el Moianès d'una vintena llarga a tot el país

Residència de Sant Joan durant la desinfecció de l'exèrcit, la setmana passada
Residència de Sant Joan durant la desinfecció de l'exèrcit, la setmana passada | Pere Fontanals
Redacció
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:36h
La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ha interposat denúncies a la Inspecció de Treball per incompliment de la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals a una vintena llarga de centres hospitalaris i residències de les quatre demarcacions catalanes. L'únic hospital o residència del Bages o el Moianès que ha estat denunciat pel sindicat ha estat la residència l'Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada.

Davant la situació de crisi sanitària del coronavirus causant de la Covid-19, CCOO ha observat mancances de protecció que posen en risc la seguretat i la salut del personal sanitari i no sanitari als sectors del SISCAT, sanitat privada i sector de la dependència.

La manca d'equips de protecció individual (EPI) eficaços als centres sanitaris i la utilització de materials insegurs ha provocat un alarmant increment de contagis entre els professionals sanitaris: en el cas de Catalunya, s'eleva fins al 17,37% sobre el total de positius per Covid-19, segons dades del Departament de Salut.

CCOO, que està recopilant la informació a través de qüestionaris als sanitaris, s'ha adreçat a la Inspecció de Treball perquè actuï d'urgència per tal que requereixi als centres denunciats posar a disposició dels professionals mascaretes d'alta eficàcia tipus FFP2 o FFP3, ulleres de protecció ocular de muntura integral o protector facial completa, guants i bates impermeables.

Els centres hospitalaris denunciats per CCOO són l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi a Sant Joan Despí; el Benito Menni CASM. Hermanas Hospitalarias del Sagrado Corazón de Jesús a Sant Boi; la Fundació Privada Hospital-Asil de Granollers a Granollers; el Consorci Hospitalari de Vic a Vic; el Consorci Sanitari del Maresme a Mataró; el Patronat Municipal Assistencial de Sant Joan de Vilatorrada-Residència d'avis l'Atzavara a Sant Joan de Vilatorrada; la Fundació Assistencial Mútua Terrassa FPC, que inclou els centres d'atenció primària i consultoris de Terrassa, Rubí, Sant Cugat, Valldoreix, La Floresta, Viladecavalls, Olesa de Montserrat i Ullastrell; l'Hospital Universitari Mútua Terrassa a Terrassa; el DomusV i Regina; l'Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a Lloret de Mar; l'Hospital Sociosanitari Mutuam Girona; l'Hospital Santa Caterina-IAS a Salt; la Residència Les Vetes; la Residència Assistida Comtes d'Urgell a Balaguer; la Residència Assistida per Gent Gran Balàfia 1; l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova-ICS; Residència Ballús, SL, a Valls; l'Hospital de Sant Joan S.A.M. a Reus, i la Gestió i Prestació de Serveis de Salut.