Les altes mèdiques de pacients de coronavirus es disparen a Manresa i ja sumen 221 en només 5 dies

El nombre de defuncions comptades des de l'inici de la pandèmia als hospitals se situa en 102, i la xifra d'ingressats s'estabilitza en els 237

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
08 d'abril del 2020
Actualitzat el 09 d'abril a les 8:12h
Els tres hospitals de Manresa gestionats per la Fundació Althaia, Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari i Clínica Sant Josep, i l'hospital de Sant Andreu, gestionat per SAS, sumen un total de 102 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Aquesta xifra significa 2 defuncions més de les que s'havien confirmat dimarts, una entre els tres hospitals d'Althaia i una segona a l'hospital de Sant Andreu.

El nombre de pacients ingressats amb el diagnòstic de coronavirus confirmat en els tres hospitals d'Althaia només baixa en 1 se situa en 237.

En canvi, les altes hospitalàries de pacients que han estat ingressats amb coronavirus no deixen de créixer de forma continua i ja en suma 221 en només 5 dies, fins arribar a un total de 446.

Quan a professionals d'Althaia, tant sanitaris com d'altres departaments, les dades són de dimarts quan hi havien 120 treballadors confinats dels quals 10 són positius confirmats de coronavirus. La resta estan confinats per simptomatologia o per haver tingut contacte amb algú que ha donat positiu a la prova. També cal destacar que 33 professionals d'Althaia que han patit el coronavirus ja han rebut l'alta mèdica.

Sant Andreu rep 7 ingressos de la residència Sant Jaume de Cardona

Aquest dimarts hi ha 47 persones ingressades a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu, que són considerades caos amb Covid-19 per la simptomatologia clara que presenten (alguns són positius confirmats i d'altres estan pendents de realitzar el test o de rebre el resultat. D'aquestes 47 persones, 7 han ingressat aquest dimecres procedents de la Residència Sant Jaume de Cardona. Durant el dia ha mort 1 persona que es trobava en aquesta unitat i que era positiu de Covid-19. És la quarta mort d'aquest hospital amb la confirmació del test de coronavirus.

D'altra banda, hi ha 32 treballadors de l'Hospital de Sant Andreu que han donat positiu de Covid-19 i es mantenen a casa, i 11 més que també estan a casa de manera preventiva pendents de realitzar al test o de rebre resultats.