Fem Manresa demana l'expropiació de les proves de la Covid-19 del laboratori Badal

Considera que "no es pot tolerar" que hi hagi qui aprofiti la situació actual "per fer-se d'or", mentre que els professionals sanitaris amb prou feines tenen accés a les proves diagnòstiques

Laboratori d'anàlisis clíniques Badal
Laboratori d'anàlisis clíniques Badal | GSV
Redacció
08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:31h
Fem Manresa ha exposat a la junta de portaveus extraordinària habilitada arran de la crisi de la Covid-19 la necessitat d'expropiar les proves de la Covid-19 del laboratori d'anàlisis clíniques Badal.

Els anticapitalistes consideren que "no es pot tolerar" que hi hagi qui aprofiti la situació actual "per fer-se d'or" mentre que els professionals sanitaris amb prou feines tenen accés a les proves diagnòstiques.

Denuncien, també, que el fet de realitzar la prova a 50 euros suposa "una barrera en l'accés igualitari a la salut" per part dels habitants de Manresa, ja que no tothom es pot permetre gastar aquesta quantitat en una prova diagnòstica, i menys en el moment actual.

La candidatura anticapitalista exigeix que les proves diagnòstiques siguin decomissades i posades a disposició del personal sanitari i de la gent gran que viu en residencies. I insta a què si es detecta una situació similar en algun altre laboratori d'anàlisis clíniques a la ciutat s'actuï de la mateixa manera.