Els Mossos han posat 45 denúncies per saltar-se el confinament al Moianès

Durant aquesta setmana fan controls a diversos punts de la comarca per vigilar el confinament i el possible desplaçament a segones residències

Control conjunt de Mossos i Policia Local de Moià
Control conjunt de Mossos i Policia Local de Moià | Xavier Rius
08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:29h
El Mossos d'Esquadra estan fent controls de trànsit cada dia a diferents punts del Moianès, controls que a Moià realitzen conjuntament amb la Policia Local i a Calders, amb la Guàrdia Urbana s'aquesta població. Els controls es fan per vigilar que es compleixi el confinament, que no es facin desplaçaments innecessaris i que no arribi gent d'altres punts a passar la Setmana Santa a la seva segona residència. Al llarg d'aquestes quatre setmanes d'estat d'alarma els Mossos han interposat 45 denúncies a la comarca.

Tot i l'aturada de nombroses empreses, el sector alimentari, tant pel que fa a l'escorxador com a les empreses de menjar ecològic o vegetarià, continua amb molta activitat. Tot i això, certa producció ramadera destinada a restaurants, o de derivats, com els formatges de qualitat, sí que pateixen una reducció de la producció i les vendes.

Pel que fa a l'evolució de l'epidèmia, només es coneix la defunció d'un veí de Moià a l'hospital de Manresa, si bé podrien haver-n'hi més, perquè no tots els difunts són a temps de passar la prova de la Covid-19, i no tots els malalts del Moianès són tractats a Manresa. Els de Collsuspina, per exemple, depenen del Equip d'Atenció Primària de Tona i tenen l'Hospital de Vic com a centre de referència. Per facilitar les visites domiciliàries a l'EAP de Moià i Castellterçol, que només disposa d'un vehicle, l'Ajuntament de Moià ha deixat al personal sanitari una furgoneta de la brigada municipal.
Arxivat a