Sant Andreu Salut assegura que el trasllat d'avis a Món Sant Benet «no està confirmat»

La fundació lamenta profundament que la difusió d'aquesta notícia "sense estar contrastada" hagi causat malestar als residents i els seus familiars

Hospital de Sant Andreu de Manresa
Hospital de Sant Andreu de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
07 d'abril del 2020
Actualitzat el 08 d'abril a les 10:25h
La Fundació Sant Andreu Salut ha explorat, junt a CatSalut i Fundació Catalunya la Pedrera, la possibilitat de traslladar part de les persones ateses a la Residència Sant Andreu a l'Hotel Món de Sant Benet de Bages, tot i que hores d'ara no és una opció que estigui confirmada.

En una nota signada per la seva gerent, Alba Oms, la fundació "lamenta profundament" que la difusió d'aquesta informació "sense estar contrastada" hagi causat "malestar i preocupació tant a les persones ateses per Sant Andreu Salut com als seus familiars i amics". La gerent demana "prudència i respecte a l'hora d'informar i de fer públiques certes informacions", oimés, "tenint en compte la situació d'extrema complexitat que vivim, especialment les institucions sanitàries i sociosanitàries". Malgrat que Sant Andreu Salut no han especificat quins mitjans han publicat aquesta notícia, una cerca per la xarxa mostra que només ho ha fet Regió7.

Sobre la possibilitat de fer el trasllat de residents a Sant Benet, la fundació assegura que hores d'ara "es desconeix si es podrà dur a terme, ja que l'escenari sanitari evoluciona ràpidament, per la qual cosa, es desconeix també quantes persones serien traslladades i quina data tindria lloc aquest hipotètic trasllat".

Si finalment aquest trasllat es materialitzés, la Fundació Sant Andreu Salut informaria en primera instància als afectats directes: les persones que viuen a la residència i els seus familiars.