Els hospitals de Manresa arriben a les 100 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

El nombre d'altes mèdiques de pacients que han passat la malaltia continua creixent i ja arriba als 408

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
07 d'abril del 2020
Actualitzat el 08 d'abril a les 0:13h
Els tres hospitals de Manresa gestionats per la Fundació Althaia, Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari i Clínica Sant Josep, i l'hospital de Sant Andreu, gestionat per SAS, sumen un total de 100 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Aquesta xifra significa 10 defuncions més de les que s'havien confirmat dilluns, però Althaia informa que només hi ha hagut 1 mort en les últimes 24 hores. L'hospital de Sant Andreu també ha registrat una defunció des de dilluns al vespre. La resta són defuncions que faltaven per comptar de dies anteriors.

El nombre de pacients ingressats amb el diagnòstic de coronavirus confirmat en els tres hospitals d'Althaia torna a baixar i se situa en 238, o sigui, 25 menys que dilluns.

Les altes hospitalàries continuen creixent de forma continua i aquest dimarts s'han disparat. En l'últim dia s'han gestionat 74 altes de persones que han patit el coronavirus. Cal recordar que dilluns se'n van tramitar 41, diumenge 32 i dissabte se n'havien tramitat 36.

Quan a professionals d'Althaia, tant sanitaris com d'altres departaments, hi ha 120 treballadors confinats dels quals 10 són positius confirmats de coronavirus. La resta estan confinats per simptomatologia o per haver tingut contacte amb algú que ha donat positiu a la prova. També cal destacar que 33 professionals d'Althaia que han patit el coronavirus ja han rebut l'alta mèdica.

Sant Andreu registra una nova defunció per Covid-19

Aquest dimarts hi ha 39 persones ingressades a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu, que són considerades caos amb Covid-19 per la simptomatologia clara que presenten (alguns són positius confirmats i d'altres estan pendents de realitzar el test o de rebre el resultat. Durant el dia ha mort 1 persona que es trobava en aquesta unitat i que era positiu de Covid-19. És la tercera mort d'aquest hospital amb la confirmació del test de coronavirus.

D'altra banda, hi ha 31 treballadors de l'Hospital de Sant Andreu que han donat positiu de Covid-19 i es mantenen a casa, i 11 més que també estan a casa de manera preventiva pendents de realitzar al test o de rebre resultats.