El primer crematori funerari del Bages porta 10 dies funcionant a Manresa

Es va posar en funcionament el 27 de març amb la pertinent discreció per la crisi del coronavirus

Exterior del nou tanatori, que inclou crematori, de Mémora-Fontal a Manresa
Exterior del nou tanatori, que inclou crematori, de Mémora-Fontal a Manresa | Aina Font Torra
07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:44h
El passat 27 de març, ara fa 10 dies, es va posar en funcionament el primer crematori funerari del Bages al tanatori Mémora - Fontal del c/ Lemmerz, al polígon del Pont Nou de Manresa.

La notícia, que hauria estat portada dels mitjans de comunicació en circumstàncies normals, ja que satisfeia una demanda de moltes dècades, va passar desapercebuda entre la crisi del coronavirus i la discreció de la funerària, i les funeràries en general, que, dissortadament, viuen unes setmanes de molta feina i es troben, més que mai, en el punt de mira per ser un dels pocs sectors a qui la pandèmia li reporta beneficis econòmics.

Després de dos anys d'obres, Mémora - Fontal va obrir el seu nou tanatori a mitjans de febrer. Està situat al costat del cementiri, entre el camí Vell de Rajadell i el carrer de la Lemmerz; una instal·lació de 3.000 m2 que feia 14 anys que havia comprat la funerària. Llavors, però, el crematori, tot i estar preparat per funcionar, estava pendent de passar els controls d'emissió de contaminants.

Finalment, la instal·lació va superar les inspeccions i poc més d'un mes més tard després d'haver estrenat el nou tanatori, el crematori es posava en funcionament. El nou crematori té una capacitat per fer tres incineracions diàries i compta amb una sala amb 65 columbaris perquè les famílies que ho vulguin puguin guardar les urnes o reliquiaris amb les cendres del parent difunt.