Diumenge de Rams, amb ratolí, càmera i música enllaunada

Les parròquies del Bages oficien la cerimònia més popular de Setmana Santa des de la distància, amb la tecnologia com a aliada

Jean Hakolimana, durant l'ofici de Diumenge de Rams
Jean Hakolimana, durant l'ofici de Diumenge de Rams | Seu
05 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:52h

El país i el Bages han viscut el Diumenge de Rams més estrany dels últims segles, potser de sempre des que se celebra. El temps ha acompanyat, amb un sol esplèndid de primavera que ningú no ha pogut gaudir, però el confinament pel confinament ha deixat les places buides, sense vestits llargs, sense palmes, palmons o rams de llorer, sense el mossèn a la porta del temple beneint els presents.

La més popular celebració de les que es fan per Setmana Santa al país, que tradicionalment porta devots i no devots a aplegar-se als oficis i a la posterior benedicció del ram a l'exterior dels temples, s'ha hagut de celebrar, qui ho hagi fet, a través de Youtube o davant del televisor, amb la tecnologia com a gran aliada de l'Església.


La parròquia de Sant Josep del Poble Nou, la basílica de la Seu o l'abadia de Montserrat (aquesta a través de MontserratTV), entre altres, han ofert la cerimònia en directe a través de Youtube. Altres, com la parròquia de Sant Fruitós han estat més tradicionals i l'han ofert a través de la ràdio. Una cerimònia sense públic, amb música enllaunada, amb una càmera enfocant el capellà i, en alguns casos -com amb Jean Hakolimana a la Seu-, amb el mossèn regulant la videoconferència amb el ratolí al costat de les hòsties i el vi.