Primàries Manresa demana dades actualitzades sobre l'afectació del coronavirus a la ciutat

També sol·licita un canal estable i únic de participació per enfortir la solidaritat ciutadana

Marc Olivé va ser cap de llista de Primàries a les passades municipals de Manresa
Marc Olivé va ser cap de llista de Primàries a les passades municipals de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:27h
Primàries Manresa ha emès un comunicat en que sol·licita a l'Ajuntament que informi de les dades actualitzades sobre l'afectació del coronavirus a la ciutat. La plataforma ciutadana considera que, d'aquesta manera, es pot vehicular millor el suport econòmic, logístic, comunicatiu i solidari de la població. La transparència, a més diuen, "ajuda a estendre la confiança amb les institucions entre la ciutadania".

Així mateix, Primàries demana a l'Ajuntament que "vetlli perquè el sistema de centres sanitaris disposi del material de protecció adequat pel seu personal" i que generi "un canal estable i únic de participació ciutadana" que englobi tot allò que el sistema policial, sanitari i assistencial ja canalitza. Així mateix, demanen un ple extraordinari específic sobre la pandèmia a nivell local.

També volen conèixer quines són les mancances i febleses de les residències manresanes i del conjunt del Bages , com a ciutat capital de comarca; pel que fa a baixes, suplències, persones afectades, material de protecció de qualitat, etc.

Primàries es felicita de l'endarreriment del termini per pagar l'IBI, per la iniciativa de la UBIC per fer difusió del comerç obert, felicita la tasca del personal essencial i lamenta la pèrdua de vides humanes que ha provocat la Covid-19.