Obituari

Mor als 86 anys, Joan Manuel Augé, antic propietari de La Creadora i cofundador del Club Tennis Manresa

Ha patit una crisi respiratòria sense tenir els resultats del test sobre el coronavirus

per Redacció , 3 d'abril de 2020 a les 13:30 |
Joan Manuel Augé, en una foto a La Creadora | Arxiu familiar
Ha mort a l'edat de 86 anys Joan Manuel Augé, que va pertànyer a la segona generació de propietaris de la botiga de roba manresana La Creadora, juntament amb el seu germà. Augé ha mort al Centre Hospitalari a causa de complicacions respiratòries que arrossegava des de feia mesos, tot i que es va complicar per símptomes similars als de la Covid-19. Tot i això, ha mort sense conèixer el resultat de la prova per coronavirus. 

Joan Manuel Augé va ser l'impulsor de la venda de roba confeccionada a La Creadora, una línia que l'històric comerç manresà ha continuat amb la seva tercera generació, primer al carrer Guimerà, cantonada amb carrer Casanova, i actualment al segon tram del Passeig.


Cofundador i primer president del Club Tennis Manresa

Augé, amb la seva Junta, va ser un dels principals promotors de la fundació del Club Tennis Manresa, buscant capital per constituir el nou club mitjançant la societat INDESA. També va ser el seu primer president, des de 1964 fins a 1972. Durant el seu mandat es van construir les primeres pistes, la piscina, el frontó, la pista poliesportiva, l'enllumenat, l'enjardinament, un parc infantil, el gimnàs i el xalet social, entre altres instal·lacions auxiliars. L'Assemblea de Socis del Club de l'any 72 va decidir atorgar-li la Insígnia d'Or de l'entitat.

 

Joan Manuel Augé, a la dreta, durant una visita de Samaranch al CT Manresa el 1968. Foto: CTM


Posteriorment, va rebre homenatge per part del Ajuntament de Manresa el 2004 juntament amb la resta de cofundadors i presidents del club fins aleshores, i el 2016 en el Sopar Social del Club, els socis van retre-li de nou un homenatge atorgant-li l'escultura exclusiva del Club.

“En Manel, el 1964 conjuntament amb altres tennistes manresans foren pioners al poder treure el club de tennis que fins aleshores havia estat una única pista darrera el pati del Casino, per obrir un nou club per a tothom als camps de l'Agulla on fins aquella època sols hi havia les granges, la via del tren, i la Sèquia. Com a metàfora podem dir que fou la segona iniciativa civil d'un conjunt de manresans en aquell mateix indret després de 6 segles de la construcció del canal de la Sèquia”, ha explicat a NacióManresa Anjo Valentí, actual president del CT Manresa. 

Participació