Els bagencs Sara Roy i VNX publiquen nous temes musicals per animar el confinament

Ho han fet sota el segell Cases de la Música

Sara Roy posa en marxa el seu projecte 'Acústicos a Distancia'
Sara Roy posa en marxa el seu projecte 'Acústicos a Distancia' | Youtube
NacióManresa
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:22h
Malgrat la situació de crisi sanitària en què ens trobem immersos, el món cultural no ha parat de crear i renovar-se per seguir oferint propostes inspiradores i de qualitat a totes aquelles persones que estan complint amb l'ordre de confinament derivada de l'estat d'alarma provocat per la pandèmia del coronavirus. Entre els impulsors d'aquestes propostes -la majoria de les quals divulgades i exposades sense ànim de lucre per part dels artistes- hi trobem el segell Cases de la Música, que fa mig any va posar en marxa un servei d'edició discogràfica i distribució digital per ajudar músics novells o amb pocs recursos a publicar professionalment les seves creacions musicals.

Ara, en un moment com el que estem vivint, lluny de deixar la seva activitat en standby, el que està fent el segell en qüestió és llançar nou material d'autors locals per, així, amenitzar i animar la quarantena. En el cas de la comarca del Bages, els artistes que han tret material inèdit a través de Cases de la Música han estat VNX i Sara Roy. El primer ho ha fet amb el tema Independència, una història de desamor en la qual, el protagonista no pot separar-se, no pot independitzar-se de la seva parella. En aquest sentit, i a través de titmes llatins i urbans, l'artista bagenc meloditza, amb Independència, una relació de depèndencia que pot arribar a ser tòxica i que, malauradament, és més comuna del que sembla.

Sara Roy i els seus Acústicos a Distancia

El de Sara Roy ha estat l'altre llançament amb ADN manresà. El passat 25 de març va estrenar, al seu canal de YouTube, Acústicos a Distancia, un projecte en el qual pretén anar publicant, al llarg dels propers dies, temes propis en format íntim. La primera cançó que va donar a conèixer en el marc del projecte va ser Jamás. Ahir va desvetllar la segona: Todo. Totes dues produïdes per Cases de la Música i per Jordi Pinyot (guitarrista, a més, dels dos temes) i es poden escoltar, també, a través d'Spotify. Tant l'un com l'altre són temes que Roy ja havia donat a conèixer prèviament. La novetat és la manera com els toca, molt més despullada d'acompanyaments i sonoritats. De fet, si la situació actual li ho permet, la cantautora protagonitzarà una gira amb aquest mateix nom, Acústicos a Distancia, durant els mesos d'estiu.