La Coral Cardonina programa un cicle de música sacra on-line

Del dilluns 6, al dissabte 11 d'abril

La Coral Cardonina
La Coral Cardonina | Coral Cardonina
Redacció
02 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:59h
Malgrat l'aturada de tota activitat deguda a la pandèmia de la Covid-19, la Coral Cardonina no faltarà a la seva cita anual amb la música sacra. Per aquest motiu ha decidit programar un cicle de concerts on-line durant la propera Setmana Santa. 

D'ençà de l'inici del confinament, sota l'epígraf Que la música ens acompanyi!, la formació cardonina ve publicant diàriament a la seva pàgina de Facebook concerts i actuacions recuperades del seu arxiu històric, la major part de les quals digitalitzades o enregistrades pel Cinema Amateur Cardoní.

Fins a dia d'avui ha publicat ja un total de disset enregistraments que han estat visualitzats per més de 4.000 usuaris, una xifra que diàriament va augmentant ja que les filmacions resten penjades al Youtube i són de lliure accés. A banda de diferents concerts històrics de la Coral Cardonina des de 1958, s'hi han pogut escoltar també cors d'àmbit internacional com la Camerata Wieliczka de Polònia o el francès Choeur Maceria, així com nombroses formacions locals i de la comarca com el Conjunt Salabror de Mar, la Banda Musical de Cardona, la Coral l'Amistat, l'Escolania de Sant Miquel de Cardona, el Grup Coral de Musicant, la Coral Nova Harmonia de Sallent, la Societat Coral La Llanterna de Súria, el Lúpulus Emsembla de Manresa, l'Orfeó Manresà, l'Orfeó Nova Solsona, la Coral De Tot Cor i la Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona, entre d'altres. 

A partir del proper dilluns 6 d'abril, l'entitat cardonina publicarà diàriament una programació dedicada a la música religiosa que comprendrà diverses actuacions històriques. Un cicle de música sacra on-line que culminarà amb cant de l'Al·leluia i les caramelles de la nit de la Vetlla Pasqual. El programa del cicle musical de músiques religioses serà el següent: 

Programa de concerts

- Dilluns 6 d'abril: Concert de Música Religiosa. Església de Sant Miquel de Cardona, 1991.

Programa: Motets, polifonia sacra i espirituals negres. Formació: Coral Cardonina. Direcció: Josep M. Casafont. Orgue: Joan Ballarà. 

- Dimarts 7 d'abril: La Passió. Església del Convent de les Caputxines de Manresa, 2018. 

Programa: Polifonia sacra i espirituals negres; textos i imatges sobre la Passió de Jesucrist. Formació: Coral Cardonina. Direcció: Ovidi Cobacho Closa. Orgue: Francina Ribas Vicente.

- Dimecres 8 abril: Ave Maria. Església de Sant Miquel de Cardona, 2015.

Programa: Música clàssica mariana. Intèrprets: Coral Cardonina, Escolania de Sant Miquel, Ensemble de la Banda de Cardona, Ana Belén Ayala (soprano). Direcció: Ovidi Cobacho Closa. Orgue i piano: Francina Ribas Vicente.

- Dijous 9 abril: Amore et dolore. Figuracions musicals de la passió amorosa. Església de Sant Miquel de Cardona, 2019. 

Programa: Polifonia sacra i profana dels segles XV - XX. Intèrprets: Coral Cardonina, Víctor González (dansa). Direcció: Ovidi Cobacho Closa. Orgue i piano: Francina Ribas Vicente.

- Divendres 10 d'abril: Requiem. Església de Sant Miquel de Cardona, 2016. 

Programa: Requiem KV 626 de W. A. Mozart.. Intèrprets: Orquestra i Cor de la Unesco Barcelona; Maria Mateu (soprano), Laura Vila (mezzo soprano), Beñat Egiarte (tenor), Pau Bordas (baix). Direcció: Gonçal Comellas. 

- Dissabte 11 d'abril: Surrexit. Església de Sant Miquel de Cardona, 2019. 

Programa: Cant de l'Al·leluia i caramelles de la Vetlla Pasqual. Intèrprets: Coral Cardonina. Direcció: Ovidi Cobacho Closa.

Arxivat a