Manresa 2022

Manresa 2022 engega la iniciativa «Anima l'ànima» per a recollir testimonis del confinament

Els escrits es poden enviar per correu electrònic signats o mantenint l'anonimat, i formaran part de l'arxiu del projecte

per Redacció , 2 d'abril de 2020 a les 11:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Davant una situació de confinament excepcional que ens porta, una vegada més, a una inevitable transformació personal de cada individu i, també, de tota la societat, des de Manresa 2022 es vol convidar a reflexionar-hi i transformar-ho en escriptura i creativitat.

Això es materialitza en animar a tot aquell que ho desitgi a donar testimoni en primera persona i per escrit de les experiències personals de confinament i deixar que formin part d'un arxiu per a  la posteritat col·lectiva, per al record dels nostres fills i els nostres néts.


D'aquesta manera, aquesta situació anòmala i l'experiència de cadascú esdevindrà literatura i memòria col·lectiva del moment de canvi que ens ha tocat viure. Des de la Comissió de Valors de Manresa 2022, en la qual participen diferents agents cívics de Manresa des de l'any 2018, es treballa perquè precisament valors com la creativitat, la pertinença, la complicitat, l'espiritualitat, la transformació i el canvi social siguin el fonament de totes les accions que es desenvolupen en el projecte. Així, i tot reprenent les paraules de Xavier Melloni sj. dins la Comissió, "ànima és allò que ens anima, que ens dóna vida", Manresa 2022 vol convidar als manresans i les manresanes amb la iniciativa Anima l'ànima a convertir les experiències de confinament en paraules escrites amb ànima.

Els escrits sobre com està vivint cadascú aquest confinament es poden enviar a l'adreça de correu electrònic manresa2022@gmail.com i formaran part d'aquest arxiu especial per a la ciutat del demà. Els testimonis es poden enviar signats o, si algú ho prefereix així, també poden ser anònims. En ambdós casos, la seva recepció implicarà l'aplicació de la llei de protecció de dades personals.

 

Participació