UManresa defineix un mòdul de teleassistència per a malalts de Covid-19 i el desplegarà en temps rècord

Repartiran tauletes entre persones confinades a casa que, a partir de la plataforma Interactive Clinics, interactuaran amb el sistema sanitari perquè en pugui fer el seguiment

01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:58h
Els malalts tindran una tauleta amb la que els sanitaris els podran fer seguiment
Els malalts tindran una tauleta amb la que els sanitaris els podran fer seguiment | Europapress
UManresa, juntament amb BitGenoma i la Universitat of Newcaste d'Austràlia, han dissenyat un mòdul de seguiment per a malalts de la Covid-19 per donar resposta a la necessitat de seguiment i teleasssitència dels pacients que passen la malaltia confinats a casa. El mòdul s'ha creat sobre la iniciativa Interactive Clinics que l'empresa i les dues universitats havien desenvolupat per reportar de manera fiable, objectivable i segura diversos paràmetres clínics d'interès per elaborar el seguiment d'un pacient a domicili per a altres malalties, i que ara podrà adaptar-se per fer seguiment de persones malaltes pel coronavirus.

El disseny del mòdul específic per a la Covid-19 s'ha fet en un temps rècord aprofitant els altres mòduls de l'aplicació que ja funcionaven i estaven validats i afegint-hi els signes i símptomes específics del coronavirus i es preveu poder-ne fer el desplegament en el territori en breu.

Cada perfil està associat a un professional de la salut (o els que calguin), que pot fer un seguiment acurat de l'estat del malalt confinat, fent teleconferències amb ell i personalitzant missatges, alhora que controla la seva adherència al tractament. La solució també contempla l'aplicació Zerintia, per interrelacionar sanitaris que poder elaborar telemedicina, alhora que permetrà tornar a entrar en el circuit mèdic aquells professionals que es troben confinats a casa.

Tot plegat, però, requereix de hardware, que en aquesta ocasió arriba de la mà de Vodafone, que ha cedit un servidor i 25 targetes SIM per a la iniciativa, i d'unes 90 tauletes que disposa UManresa del projecte Caregivetspro, que va desenvolupar l'any passat. Quan la instal·lació de l'aplicació Zerintia, de telemedicina, estigui instal·lada en el servidor de Vodafone, s'iniciarà el desplegament de les tauletes de la mà d'Althaia entre les persones malaltes, amb SIM per aquells que no tinguin connexió.

Les tauletes es repartiran a persones confinades a casa, amb programari i preparades per interactuar amb el sistema sanitari, fer seguiment i el que calgui. Tindran instal·lat Interactive Clinics i l'aplicació de Zerintia.