L'exèrcit desinfecta les residències de Sant Joan, Súria i Cardona

Han emprat hipoclorit de sodi i peroxidol, a les sales que s'han pogut tancar

Membres de l'UME de l'exèrcit entrant a la residència de la gent gran de Sant Joan
Membres de l'UME de l'exèrcit entrant a la residència de la gent gran de Sant Joan | Pere Fontanals
01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:05h
Els veïns de la vora de les residències de Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Cardona han seguit amb expectació el desplegament d'unitats de la UME de l'exèrcit espanyol per desinfectar les instal·lacions en la que és la seva primera acció al Bages des de l'inici de la pandèmia.

A Sant Joan de Vilatorrada han arribat sis vehicles de la unitat, un d'ells d'aspecte militar, i segons ha informat el brigada, sense efectius de l'exèrcit. De tots ells, però, només cinc han entrat a la residència l'Atzavara, entre els discrets aplaudiments d'alguns dels veïns que seguien l'evolució del desplegament. A Súria han desinfectat la Residència Bell Repòs i la Llar-Residència i Centre Ocupacional La Colònia d'Ampans.

Els cinc efectius que han portat a terme les tasques de desinfecció han entrat totalment coberts pel vestit de seguretat blanc, amb recipients i aspersors que duien hipoclorit de sodi, amb 0,5% de llegiu, i amb peroxidol. El peroxidol només s'usa en les cambres que es poden tancar totalment sense persones en el seu interior, segons ha explicat el brigada.