La diputació inicia el repartiment de proves ràpides de coronavirus als ajuntaments

Un 90% dels consistoris de la demarcació havien demanat material sanitari a l'ens supramunicipal

282 municipis de la demarcació han demanat material sanitari a la Diputació.
282 municipis de la demarcació han demanat material sanitari a la Diputació. | Hospital Clínic
Redacció
01 d'abril del 2020
La Diputació de Barcelona ja ha iniciat la distribució de kits de detecció ràpida del coronavirus entre els ajuntaments de la demarcació. Els tests aniran destinats, en primera instància, als treballadors municipals dels serveis essencials, tals com la policia local, les brigades de neteja, el personal funerari, protecció civil o dels serveis d'atenció domiciliària.

Tal com apunta ACN, l'objectiu, ara per ara, se centra a assegurar que aquests professionals treballin amb garanties i poden continuar prestant els seus serveis. En aquesta direcció, la mateixa Diputació de Barcelona també ha fet arribar proves al Centre Residencial Respir per a estades temporals de gent gran, al recinte Mundet i a les unitats mòbils del Servei Local de Teleassistència.

Els aparells de detecció de la Covid-19 han de ser utilitzats per personal sanitari, que podrà seguir les instruccions d'ús i altres informacions addicionals que la Diputació ha inclòs als paquets.

282 peticions d'ajuntaments

Amb l'inici de la distribució dels kits es comencen a complir les demandes dels 282 ajuntaments –el 90% de consistoris de la demarcació- que van demanar material sanitari a la Diputació de Barcelona.

D'altra banda, l'ens supramunicipal es troba treballant amb Cat Salut i els ajuntaments per habilitar hotels arreu del territori que es trobin prop dels centres sanitaris. En aquest sentit, els hotels seran o bé medicalitzats o bé habilitats com a centres de descans pel personal sanitari.

En el marc de l'emergència sanitària i en declaracions recollides per ACN, la Diputació segueix col·laborant amb Salut per coordinar el funcionament d'espais com l'Hospital Fira Salut, a la Fira de Barcelona, o l'aportació de personal per dur a terme les tasques d'instal·lació de llums i mobiliari per a l'hospital de campanya de l'Institut Guttman, a Badalona, entre d'altres.