Més de 60 entitats s'han sumat a la iniciativa de cantar als balcons «Corren» de Gossos aquest dimecres

La proposta convida als manresans i manresanes a sortir a les 12.27h durant 5 minuts als balcons i sintonitzar Ràdio Manresa on es posarà la cançó

Els balcons són una altra de les icones del confinament
Els balcons són una altra de les icones del confinament | ACN
Redacció
31 de març del 2020
Actualitzat a les 19:09h
La iniciativa Manresa serà un clam que s'ha organitzat per aquest dimecres dia 1 d'abril ja té el suport de 61 entitats culturals i esportives, escoles i instituts, associacions de veïns i organitzacions diverses.

La proposta convida als manresans i manresanes a sortir a les 12.27h durant 5 minuts als balcons, finestres i terrats amb un aparell de ràdio (es demana no utilitzar mòbils, ja que tenen un retard de 6 o 7 segons) i sintonitzar Ràdio Manresa 95.8 FM o una de les seves emissores Cadena Dial 106.8 FM, 40 Principals 91.7 FM o 40 Clàssics 100.6 FM. 

A les 12:27 h caldrà apujar el volum de l'aparell al màxim, sense que distorsioni, i en aquell moment sonarà la cançó Corren del grup manresà Gossos i tothom, tingui aparell de ràdio o no, podrà cantar a l'uníson la popular cançó. Es preveu que el so de centenars, potser milers, d'aparells sobrevolin tota la ciutat amb un efecte que es fa difícil de predir.

L'objectiu lúdic i social alhora pretén trencar, ni que sigui per uns moments, la rutina diària que comença a ser la situació de confinament i també, per reconèixer el compromís de tots aquells que, malgrat la situació, continuen treballant als centres sanitaris, a les botigues d'alimentació, als transports públics, a les farmàcies...

En l'acció hi pot participar tothom, des de nens i nenes i joves fins a persones grans. Entre les 60 entitats adherides a aquest acte hi ha escoles, instituts, la Fundació Universitària del Bages... i entitats suposadament de persones més grans com l'Associació de Puntaires. 

Des de les entitats organitzadores s'ha fet arribar als socis, alumnes... un petit Manual d'instruccions, la lletra de la cançó i un vídeo amb la cançó Corren i una senzilla coreografia que també es podrà ballar. 

Es vol que sigui una acció curta, 5 minuts, però intensa. Els organitzadors són conscients que aquella hora hi haurà persones que treballen en el torn de nit i que estaran descansant.

Tothom que vulgui podrà penjar fotografies i vídeos de l'acció amb el hastag #ManresaÉsUnClam.

També es demana de fer arribar la proposta a manresans amics, coneguts i familiars que no viuen a Manresa, fins i tot que viuen també confinats a països de tot el mon. Escoltar la cançó a centenars o milers de quilòmetres de distància pot ser molt emocionat. En aquest cas la cançó es podrà escoltar a través de www.radiomanresa.cat.