L'Ajuntament allarga el termini de l'enquesta sobre el nou sistema de gestió residus a Manresa

Atès que es van haver de suspendre dues sessions participatives presencials pel confinament pel coronavirus

Jornada participativa sobre el nou sistema de gestió de residus del passat 10 de març
Jornada participativa sobre el nou sistema de gestió de residus del passat 10 de març | Pere Fontanals
Redacció
31 de març del 2020
Actualitzat a les 12:29h
La fase de participació per a establir el nou sistema de residus a Manresa no s'atura malgrat el període de confinament derivat de l'alerta sanitària pel Covid-19. Si bé les dues sessions participatives previst es inicialment per al 26 de març passat es van haver de suspendre, la ciutadania que ho desitgi pot continuar participant on-line a través del web municipal, concretament a l'enllaç www.manresa.cat/residus.

Inicialment aquesta enquesta era oberta fins al 31 de març. Ara, atenent aquest període especial per l'estat d'alerta, l'Ajuntament ha ampliat uns dies més –fins al 9 d'abril- el termini per respondre aquesta enquesta, en què es demana a la ciutadania diversos aspectes sobre els seus hàbits pel que fa als residus, i diverses qüestions que ajudaran a perfilar el model, els horaris i sistemes de recollida, etc.

L'Ajuntament fa una crida a tothom a respondre-la, per tal de poder disposar de com més dades millor que ajudaran a decidir els detalls del nou model.

Cal recordar que aquest procés participatiu per al nou model de residus que Manresa vol implantar l'any 2021 va comença a avançar el dia 2 de març, amb una sessió inaugural amb un acte obert a tota la ciutadania que es va celebrar a l'Auditori Plana de l'Om, i va continuar l'11 de març amb tres sessions presencials adreçades a professionals de la restauració, del comerç i de la ciutadania en general.

Posteriorment, les dues sessions presencials programades, que s'havien de celebrar el 26 de març passat al Centre Cultural el Casino, va ser suspeses. Aquestes estaven adreçades a professionals d'altres activitats econòmiques (despatxos, perruqueries, tallers, altres serveis, etc.), i per a la ciutadania en general.

Un cop es pugui recuperar la normalitat, des de la regidoria de Ciutat Verda de l'Ajuntament de Manresa s'informarà el nou calendari per a la celebració d'aquestes sessions participatives presencials i es valoraran els resultats de l'enquesta al web municipal.

Per a rebre més informació, resoldre dubtes o aportar suggeriments sobre el nou model de gestió de residus també es pot enviar un correu electrònic a l'adreça [email protected].